Radno

Pogledajte kako teku radovi na izgradnji južne obilaznice Mostara

Poduzeće JP ceste Federacija objavilo je video u kojem prikazuju veći broj bagera i kamiona koji rade na probijanju i poravnanju trase.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 04. 2019. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je sredinom prosinca prošle godine potpisan ugovor za izgradnju Južne obilaznice Mostara – završetak radova na izgradnji dionice Međine – Miljkovići početkom veljače su započeli radovi na spomenutoj dionici.

Poduzeće JP Ceste Federacije objavilo je video u kojem prikazuju veći broj bagera i kamiona koji rade na probijanju i poravnanju trase.

Video: Izgradnja južne Obilaznice Mostara

Podsjećamo, ugovor za ove radove je potpisan između direktora JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo Ljube Pravdića i predstavnika konzorcija u sastavu Putovi d.o.o. Grude i HP Investing d.o.o. Mostar Rajka Ćutuka i Dženana Pekušića. Vrijednost ugovora je 5,336.934,79 KM s uključenim PDV-om, a bit će financiran iz kreditnih sredstava EBRD-a. Rok za izvođenje radova je 180 dana.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja spomenutog ugovora radovi na izgradnji južne zaobilaznice Mostara odvijat će se u fazama. Prva faza izgradnje, čija je realizacija počela ovih dana, obuhvaća kompletiranje započetih radova na izgradnji Južne obilaznice u dužini od 6,5 km kao i kompletiranje kružnog raskrižja (rotor) u mjestu Varda na križanju s cestom M-17.4 Mostar – Čitluk.

U toj fazi izvodit će se radovi na izgradnji gornjeg stroja ceste (uređenje škrapi, usjeka i nasipa, ugradnja tampona, izrada rigola, jaraka, asfalterski radovi itd.), kao i radovi na ugradnji prometno-tehničke opreme i signalizacije te izgradnja kružne raskrsnice u mjestu Varda.

Inače, ova zaobilaznica podrazumijeva gradnju dvaju tunela, triju podvožnjaka te jednog mosta, a njezinim završetkom premješta se cesta M6.1, a samim tim i tranzitni promet iz užega gradskog područja.

Kopirati
Drag cursor here to close