Pomoć

Podravka donirala 50.000 KM bolnicama u BiH

Nastavlja se i potpora javnim kuhinjama i organizacijama koje se brinu o najpotrebitijima, kao i udruženju Pomozi.ba
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2020. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu svojega društveno odgovornog poslovanja, Podravka u Bosni i Hercegovini nastavlja pružati potporu zajednicama u kojima posluje.

Pozivajući na solidarnost i humanost, u okviru svoga odgovora na situaciju nastalu pandemijom COVID-19 svoju potporu u borbi protiv virusa, ukupne vrijednosti 50.000 KM - novčanim donacijama i donacijama u prehrambenim proizvodima za bolničke kuhinje, uputila je zdravstvenim ustanovama diljem BiH. Ovim aktivnostima su obuhvaćene: JU Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić Bihać, JU Kantonalna bolnica Zenica, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, te JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Dodatnih 195 prehrambenih paketa Podravkinih proizvoda upućeno je i udruženju Pomozi.ba koje dalje distribuirara donaciju onima kojima je to najpotrebitije. Pojačanim intenzitetom i uvećanjem u vrijednosti od 15.000 KM nastavlja se i redovita potpora za 25 javnih kuhinja, humanitarnih udruga i organizacija koje se brinu o najpotrebitijima, sa kojima Podravka ima redovitu suradnju.

Podravka u BiH ovom prilikom iskazuje iznimnu zahvalnost svim liječnicima i svom medicinskom osoblju na požrtvovanom radu u teškoj i izazovnoj borbi s pandemijom. Podravka šalje poruku #OstaniDoma, i poziva sve građane Bosne i Hercegovine da ostanu u kućama, brinu o svojem i zdravlju svojih najbližih, pa tako i o zdravlju svojih sugrađana i očuvanju našega zdravstvenog sustava.

Podravka će nastaviti pružati potporu u zajednicama u kojima posluje kroz redovite aktivnosti, te u okviru svojega društveno odgovornog poslovanja nastaviti pomagati najpotrebitijima.

Kopirati
Drag cursor here to close