Naselje Ilići

Odabran izvođač radova: Za obnovu korita Radobolje 250.000 KM

Most koji će se rekonstruirati, navode, predstavlja jednu od najstarijih građevina ove vrste u Mostaru i objekt kulturnog naslijeđa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 12. 2018. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korito i obala rijeke Radobolje u mostarskom naselju Ilići uskoro bi se trebalo rekonstruirati, a radovi će koštati 253.195,87 KM.

Naime, Grad Mostar donio je odluku o izboru izvođača radova, za što je odabrana tvrtka Građevinar d.o.o. Mostar, a radovi će se voditi u sklopu projekta 'Zaštita i uređenje prirodnog nasljeđa Grada Mostara — obala i vodotoka rijeke Radobolje' za što su dobivena sredstva od Fona za zaštitu okoliša FBiH.

U javnoj nabavci tako je navedeno da je planirana nabava materijala i izvođenje radova na sanaciji pješačkog kamenog mosta na rijeci Radobolji, kao i uređenje i zaštita dijela korita i obala rijeke Radobolje na lokaciji Barakovac. Kameni most je ukupne dužine 12,50 m i širine 2,60 m, sa dva lučna svoda.

Inače, most koji će se rekonstruirati, navode, predstavlja jednu od najstarijih građevina ove vrste u Mostaru i objekt kulturnog naslijeđa.

U okviru projekta se vrši i rekonstrukcija postojećeg cestovnog mosta nizvodno od pješačkog kamenog mosta na istoj lokaciji, sa dijelom prilazne ceste, sa dvije kolničke trake, stoji u nabavci.

Kopirati
Drag cursor here to close