Razgovor s delegacijom EBRD-a

Novalić: Uskoro tender za pretkfalifikaciju izvođača radova za tunel Prenj

Razgovaralo se i o drugim projektima u kojima može biti ostvarena suradnja Vlade FBiH i EBRD-a, kao što su energetska efikasnost, željeznice i upravljanje otpadom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 05. 2022. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro tender za pretkfalifikaciju izvođača radova za tunel Prenj

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas s izaslanstvom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu s direktoricom za održivu infrastrukturu ove financijske institucije za Europu Susan Goeransson.

Razgovor je bio posvećen prioritetnim infrastrukturnim projektima za Federaciju BiH. Posebno je bilo riječi o ključnim dionicama autoceste na Koridoru Vc, tunelu Prenj i Mostar sjever - Mostar jug, te poduzetim aktivnostima na ubrzanju izgradnje autoceste.

Na sastanku je zaključeno da, kako bi realizacija zahtjevnog projekta tunela Prenj krenula što prije, u najkraćem roku će biti raspisan tender za pretkvalifikaciju za izvođača radova na ovom velikom infrastrukturnom projektu.

Također, zaokruženo je i financiranje dionice Mostar sjever - Mostar jug, potvrđeno je na sastanku.

Danas se, također, razgovaralo i o drugim projektima u kojima može biti ostvarena suradnja Vlade FBiH i EBRD-a, kao što su energetska efikasnost, željeznice i upravljanje otpadom.

Sastanku, održanom u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, u sklopu izaslanstva EBRD-a je prisustvovala i direktorica za BiH Manuela Naessl, a u razgovorima je sudjelovao i direktor JP Autoceste Federacije BiH Elmedin Voloder, priopćeno je iz Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close