Zainteresirani

Norveška želi ulagati u obnovljive izvore energije u BiH

Veleposlanik Reinertsen informirao je ministra Košarca da Kraljevina Norveška aktivno radi na uspostavljanju biznis asocijacije u BiH u cilju učinkovitijeg povezivanja gospodarstvenika iz dvije zemlje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 09. 2020. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu veleposlanika Kraljevine Norveške u BiH Olava Reinertsena.

Košarac je veleposlaniku Rajnertsenu poželio uspjeh u budućem radu te izrazio zahvalnost na pomoći i podršci koju Kraljevina Norveška pruža BiH, s naglaskom na EU integracije.

Sugovornici su se usuglasili da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri i prijateljski, te da je potrebno unaprijediti i intenzivirati vanjskotrgovinsku suradnju.

Veleposlanik Reinertsen informirao je ministra Košarca da Kraljevina Norveška aktivno radi na uspostavljanju biznis asocijacije u BiH u cilju učinkovitijeg povezivanja gospodarstvenika iz dvije zemlje. On je podsjetio da je Kraljevina Norveška podržala formiranje poslovnih inkubatora u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.

Tijekom sastanka istaknuto je da su norveški investitori zainteresirani za ulaganje u energetski sektor u BiH, s fokusom na obnovljive izvore energije, kao i u oblast informatičkih tehnologija, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close