Slap i kap

Mostar: Nezaustavljivo

A u mostarskom proračunu za sljedeću godinu predviđeno je 90 tisuća KM za ovu prometnicu. Za to vrijeme, ''izvor'' ne presušuje…
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 12. 2021. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri intervencije u posljednjih mjesec dana mostarskog Vodovoda nisu uspjele riješiti problem s ''izvorom'' u Ulici Petra Krešimira IV.

Kako su početkom prosinca iz mostarskog Vodovoda rekli za portal Bljesak.info, jedino rješenje ovog problema je potpuna rekonstrukcija.


''Naglašavamo da je kanalizacijski sustav u navedenoj ulici star više od 120 godina jer je rađen još u vrijeme Austrougarske uprave. Radi se o zidanom nadsvođenom kanalu u koji se sabire i fekalna i oborinska kanalizacija kao i velika količina podzemnih voda koja je prisutna na obroncima Bijelog Brijega. Obzirom na strukturu kanalizacije korijenski sistem obližnjeg drvoreda je skoro potpuno popunio prostor kanalizacije i doveo je skoro do neupotrebljivosti'', naveli su iz mostarskog Vodovoda.

Rekli su kako se nadaju da su ''sigurni da će i navedena prometnica biti prioritet u idućem proračunskom planiranju''.

Foto: Bljesak.info / 



''U tijeku je proces u kojem je projektni biro JP Vodovod predložio tehnička rješenja i već su dostavljena Gradskoj upravi'', naveli su iz Vodovoda.

A u mostarskom proračunu za sljedeću godinu predviđeno je 90 tisuća KM za ovu prometnicu. Za to vrijeme, ''izvor'' ne presušuje…

Kopirati
Drag cursor here to close