Možda i dočekamo

''Mostar je najveće sportsko infrastrukturno gradilište u BiH''

''Sretan sam da dvorana ostaje tamo gdje je planirana upravo zbog održivosti jer to neće biti dvorana samo za sportske događaje, nego i za razna kulturna događanja''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 08. 2022. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako je, nakon dugogodišnjeg iščekivanja, sazrelo vrijeme da Grad Mostar konačno dobije gradsku sportsku dvoranu. Istovremeno, sjajni rezultati plivačice Lane Pudar potaknuli su i izgradnju olimpijskog bazena u gradu na Neretvi.

RTV HB provjerila je u kojoj su fazi ovi veliki infrastrukturni projekti, koji će, uz druge sportske objekte koji se već grade, kako kažu, Mostar pretvoriti u najveće sportsko gradilište u državi.

''Lokacija je dobra. Kontaktirali smo Vladu FBiH i tražili pomoć u financiranju. Ovih dana smo krenuli u izgradnju i implementaciju ta 3 i pol milijuna KM jer nam je obveza da to do kraja godine potrošimo'', kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Video: Izgradnja sportske dvorane u Mostaru

''Sretan sam da dvorana ostaje tamo gdje je planirana upravo zbog održivosti jer to neće biti dvorana samo za sportske događaje, nego i za razna kulturna događanja'', istaknuo je, te dodao kako ''trenutno imamo lokaciju za olimpijski bazen, a idejno rješenje već je predstavljeno'', dodao je Kordić.

''Trenutno se grade čak tri dvorane – Sportska, velika dvorana, olimpijski bazen i dvorana u Rodoču, a tu je i rekonstrukcija gradskog kupatila koja će biti završena do 1. prosinca. Samim tim, Mostar se pretvara u najveće infrastrukturno sportsko gradilište u BiH'', kazao je Senad Kevelj, predsjednik sportskog saveza grada Mostara.

Na kraju se čini kako bolje vrijeme za sportaše u Mostaru napokon dolazi jer, kako tvrde, ovoga puta, radovi se neće prekidati.

Kopirati
Drag cursor here to close