Nema čega nema

Lova je spremna: Kordić najavio dvoranu, bazen, kazalište, ceste…

Govoreći o pismu međunarodnih dužnosnika u BiH, Kordić je rekao kako nema pritisaka na Grad.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 06. 2022. u 15:08 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Osigurali smo financiranje i nastavak veliki infrastrukturnih projekata Grada Mostara. Vrlo brzo krećemo u izgradnju velike sportske dvorane, bazena, Hrvatskog narodnog kazališta, svih nekakvih velikih projekata. Završavamo infrastrukturne projekte od sjevernog ulaza u Grad koji bi trebao zaživjeti početak u ovoj godini. Imamo još pravih problema. Južni ulaz smo napravili kako treba. Južna zaobilaznica se otvara u sljedećih mjesec dana, odmah poslije godišnjih odmora. Otvaramo i dionicu od čekrka prema južnoj zaobilaznici kako bismo došli na vrijeme na spoj te dvije najbitnije prometnice koje nam osiguravaju pristup iz Hercegovine'', rekao je medijima mostarski gradonačelnik Mario Kordić govoreći u pauzi sjednice Gradskog vijeća o rebalansu proračuna.



Rekao je i kako je mostarski aerodrom našao mjesto u proračunu.

''Značajna su sredstva planirana za pomoć javnim poduzećima. Da se stabilizira eventualni porast cijena javnih usluga'', rekao je.

Nema pritisaka

Govoreći o pismu međunarodnih dužnosnika u BiH, Kordić je rekao kako nema pritisaka na Grad.

''Već od početka mandata razgovaramo o potencijalnim problemima koja bi trebalo riješiti a koja se godinama guraju pod tepih ili nema dovoljno hrabrosti da se uhvatimo u koštac s tim'', kaže Kordić.

Rekao je kako je imenovanje dana svih civilnih žrtava rata već obavljeno.

''Sljedeća tema o kojom smo razgovarali je izgradnja spomenika svim civilnim žrtvama rata i na toj temi radimo aktivno'', rekao je Kordić novinarima.

Imena ulica

Govoreći o izmjenama ''par spornih ulica'' u Mostaru, Kordić kaže kako je u razgovoru sa svim vijećnicima se pokazalo da ''imamo dovoljno hrabrosti da krenemo i te probleme rješavati''.

''To je proces koji traje. Na zadnjoj sjednici smo imenovali most. Bit će i inicijativa da se imenuje fontana u parku prema talijanskom gradu pobratimom'', kaže Kordić.

Predsjedatelj Gradskog vijeća, Salem Marić, je rekao da mu je ''zaista žao'' da je SDP ovo pretvorio u politikantstvo.

''Pošto je najveći pritisak na meni i gradonačelniku, mi smo našli rješenje koje treba dati na sljedećoj sjednici da preložimo privremenu komisiju i u toj komisiji s predsjednicima klubova bi trebali predložiti nazive ulica. Ovo SDP što je uradio to je pokušaj kao i '95. Svi smo za promjene naziva ulica a o novim nazivima se trebamo odgovoriti'', rekao je Marić i prozvao SDP rekavši kako se o novim nazivima treba postići konsenzus.

Deponija

Govoreći o deponiji, Kordić je rekao kako je tužba građana protiv Grada razlog zašto smo izgubili šest mjeseci.

''18. siječnja smo imali rok za okolinsku dozvolu. Nažalost, nije potvrđena pravomoćno, zato što je inicijativa u međuvremenu podnijela tužbu.

''Do tog 18. siječnja smo osigurali plan prilagođavanja točno znamo što treba raditi na deponiji'', rekao je.

Kaže kako je ''priča deponije prilično jednostavna''.

''Veliki je problem ali je jednostavna ukoliko ima dobre volje i politikantstva. Došli smo do finala, ali tužba je podignuta. Tužba nema nikakve osnove'', rekao je Kordić.

Kaže kako su nakon svakog sastanka s Inicijativom ''udovoljavali inicijativi da prepoznaju da su nam iskrene namjere''.

Čekanje blokade

''Nažalost, s njihove strane dolazi jedan zahtjev koji nije realan. Grad Mostar je pristupio izmjeni prostornog plana pri čemu se raspravlja i ta tema oko iznalaženja nove lokacije. Ako nađemo danas novu lokaciju onda slijede studije jesu li te lokacije adekvatne. To je jedan proces koji traje par godina i zato je vrlo važno da procesa sanacije i zatvaranja počne danas a u to vrijeme ćemo se baviti oko novog deponijskog polja'', naveo je Kordić.

Rekao je kako nema jasno vidljiv smjer gdje će to ići za sljedećih pet godina i da se čekaju županijska i federalna razina za neke procese.

''Očekujem da će sljedeći potez biti blokiranje deponije kako bi dodatno zakomplicirali dodatno stvar'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close