Radovi

Asfaltirana i druga traka u Ulici Blajburških žrtava

Usporeni radovi na prometnici često su bili pod povećalom javnosti
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 03. 2021. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačno je krenulo asfatiranje drugog kolničkog traka ceste u Ulici Blajburških žrtava u Mostaru. Iako je rok za rekonstrukciju ove ulice dvije godine, usporen tempo radova i nesigurno gradilište, često su se nalazili pod reflektorom javnosti i medija.

Inače, prvi sloj asfalta postavljen je na dvije trake krajem listopada 2020. godine.

Foto: Bljesak.info 

Podsjetimo, za rekonstrukciju ove ulice, Grad Mostar izdvojio je milijun i 628.623 KM. Kako je navedeno u javnoj nabavci, planirani su radovi na probijanju novog dijela trase sa četiri prometne trake, sa nogostupima i razdjelnim pojasom, kao i rekonstrukcija i uređenje postojeće prometnice prema i uz groblje Smrčenjaci.

Projektom je predviđeno i rješavanje oborinske odvodnje, ali i polaganje novog cjevovoda, kao i zamjena vodovodne instalacije i fekalne kanalizacije.

Također je planirana ugradnja potrebne prometne signalizacije, kao i LED javna gradska rasvjeta. Radovi se financiraju i iz sredstava Vlade FBiH te Proračuna Grada Mostara za 2018. i 2019. godinu. Tvrtka koja je odabrana kao najpovljniji izvođač je HP Investing d.o.o. Mostar.

Foto: Bljesak.info 

Radovi se izvode prema projektnoj dokumentaciji poduzeća INTEGRA d.o.o. Mostar koje je i nadzorni organ. Do zaključenja teksta, nismo uspjeli dobiti telefonsku izjavu od nadzornog organa. Rok izvođenja radova je dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close