Mostarska zračna luka

Iz Mostara letite prema Italiji: Polasci će biti svakog utorka i petka

Letovi su planirani do 24. listopada 2023. godine, sa zrakoplovom ATR72 kapaciteta 68 mjesta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 04. 2023. u 10:15 M.G. Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska zračna luka od danas je povezana redovnom linijom s talijanskim gradom Forli u blizini Bologne. Letove prema destinaciji obavlja zrakoplovna kompanija AeroItalia, a polasci iz Mostara će biti svakog utorka i petka u 9:10. 

Letovi su planirani do 24. listopada 2023. godine, sa zrakoplovom ATR72 kapaciteta 68 mjesta.

Inače, ovaj talijanski grad poznat je kao rodno mjesto velikog slikara Melozzo da Forlìja, povjesničara Flavia Bionda, i poznatih liječnika Geronimo Mercurialija i Giovanni Battista Morgagniija.

U blizini grada rođen je i fašistički vođa Benito Mussolini. U gradu je rođen i Ilario Bandini, koji je u grad 1946.g. osnovao tvrtku Bandini Automobili.

Mostar uskoro očekuje i povezivanje s glavnim hrvatskim gradom Zagrebom, a koje bi se trebalo dogoditi 3. svibnja. Avioprijevoznik Croatia Airlines prometovao bi tri puta tjedno s polaskom iz Zagreba srijedom, četvrtkom i nedjeljom.

Letovi će četvrtkom i nedjeljom polaziti u 23.00 sati, s povratnom linijom iz Mostara sljedećeg jutra za dolazak u Zagreb u 7.00 sati, omogućujući putnicima spajanje na letove Croatia Airlinesa za Europu.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako se od Zračne luke Mostar nikako ne odustaje.

''Kontinuirano razgovaramo sa svima i nudimo naše usluge kako zajedno možemo pomoći i podići priču oko Zračne luke Mostar. U proračun smo stavili iznos od milijun maraka, jer je to čista matematika. Zna se koliko koštaju takve linije i tu nema nikakvih fantazija'', kazao je.

Podsjetimo, stanje u Zračnoj luci Mostar, barem po pitanju letova, trenutno je gore nego ikada. Naime, ova luka u siječnju je imala tek pet putnika, podatak je objavljen je na portalu Ex-Yu Aviation News.

Prema popisu, manje putnika od Zračne luke Mostar u siječnju imala je samo Zračna luka Brač. Kada su u pitanju brojke, valja napomenuti da je kroz Zračnu luku Mostar u 2022. godini prošlo 10.911 putnika uz 209 odrađenih operacija (letova), potvrđeno je u veljači 2023. iz ove zračne luke.

Iz Zračne luke su ranije rekli kako je cijeli niz okolnosti utjecao na činjenicu nepostojanja redovitih letova (Zagreb, Dusseldorf) te da je po izbijanju epidemije covida-19, nakon tri godine poslovanja, prekinuta redovita linija za Zagreb.

Najprometnija godina mostarskog aerodroma do sada je bila 2013. godine kada je registrirano 75.244 putnika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close