Investitor nepoznat

Inspekcija na Risovcu: Radovi nelegalni, naložena obustava

Građevinski inspektor i inspektor prometa i puteva Općine Jablanica je povodom nelegalne gradnje više puta obišao lokalitet Risovca pri čemu je konstatirano činjenično stanje i uvtrđena nelegalna gradnja na parceli 2100/1 KO Risovac.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 11. 2021. u 10:04 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek nepoznatim investitorima na Risovu naložena je, kako su nam potvrdili iz Inspekcije Općine Jablanica, obustavljanje radova obzirom, kako je utvrđeno, da se radi o nelegalnoj gradnji.

Naime, građevinski inspektor i inspektor prometa i puteva Općine Jablanica je povodom nelegalne gradnje više puta obišao lokalitet Risovca pri čemu je konstatirano činjenično stanje i uvtrđena nelegalna gradnja na parceli 2100/1 KO Risovac.

Obustava radova

O svemu je, kako navode za Bljesak, sačinjen Zapisnik, a odmah po donošenju Rješenja o obustavi gradnje i radova ponovno obišao navedeni lokalitet i tom prilikom Rješenje je u skladu sa zakonom postavljeno na svaki započeti objekat.

U Riješenju stoji kako se ''nalaže investitorima N.N obustava radova na parceli br.2100/1 K.0 . Risovac u Općini Jablanica, na Risovac, istočno od parcele br.1174 K.O.Risovac te da se za ishođenje potrebnih odobrenja određuje rok od šezdeset) dan.

U daljnjem obrazloženju stoji kako je, nakon inspekcijskog pregleda, utvrđeno da su investitori na navedenoj parceli izvršili ''zemljane radove, iskop i razgrtanje terena , priprema za radove. Također, urađen je objekt od betonskih blokova dimenzija 5x5m, i visine cca 2,6 m, izbetonirana je betonska ploča, dimenzija 8x6 m,kao i zašalovana podna ploča dimenzija 6,6x6,6 cca''.

Investitori nepoznati

Iz Inspekcije navode kako je uvidom u kopiju plana br.05/2-26-2-1171/2021-3,od 29. listopada 2021. ,izdate od geodetske službe općine jablanica konstatovano napred navedeno te da je o izvršenom očevidu sačinjen zapisnik, dok na samom lokalitetu niko nije bio prisutan.

Podsjećamo, protekli tjedan smo pisali o radovima u mjestu Risovac, a u sklopu budućeg Nacionalnog parka Blidinje, koji su alarmirali mještane, obzirom da se radi o lokaciji koja pripada državnoj zemlji.

''Prije mjesec dana smo primijetili da se krenulo s radovima, a kako smo znali da je riječ o državnoj zemlji, odmah smo posumnjali da se radi o ilegalnom projektu'', rekao nam je ranije jedan od mještana koji je o ovom slučaju upoznao i inspekciju u Općini Jablanica.

Nakon što su inspektori reagirali, izašli na teren, ustanovili da se zaista radi o nelegalnoj gradnji, postavljeni su natpisi s upozorenjima o zabrani gradnje na navedenim lokacijama. Nedugo zatim, natpisi su jednostavno skinuti, a s gradnjom se nastavilo bez ometanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close