Radi se na sanaciji dijela puta M17

Idete na put? Duge kolone vozila u Konjicu

Fima ''Sarajevoputevi'' narednih nekoliko dana vršit će radove na sanaciji magistralnog puta od Konjica do Ivan Sedla
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 06. 2023. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od jutarnjih sati u Konjicu se formiraju duge kolone vozila, zbog radova na glavnoj raskrsnici i dijela puta prema Novom mostu.

Naime, firma ''Sarajevoputevi'' vrši radove na sanaciji ovog dijela magistralnog puta M17, a to je za radiokonjic.ba potvrdio u ime pomeunte firme Klino Samir.

''Radimo sanaciju oštećenja asfaltnog kolovoza, gdje su stvorene udarne rupe koje otežavaju odvijanje normalnog prometovanja. Imamo nekoliko lokacija koje planiramo u roku od dva dana da riješimo, kako bi se promet odvijao u boljim uvjetima nego ranije. Pored ove lokacije u samom centru grada, imamo namjeru da radimo još sanaciju oštećenja na magistralnom putu M17 do Ivan Sedla, a radi se o lokacijama Podorašac, Ovčari i Ivan Sedlo. Planiramo radove završiti u tijeku ovog tjedna, to jeste do petka, a isti se financiranju iz sredstva redovnog održavanja magistralnih cesta M17 Mostarsko raskrišće Konjic'', izjavio je.

S obzirom da se zbog radova stvaraju duge kolone vozila, iz firme ''Sarajevoputevi'' su kazali da su u stalnoj komunikaciji sa PU Konjic, kako bi se promet odvijao neometano i bez dužih zadržavanja. Također, iz pomenute firme mole sve vozače i ostale sudionike u prometu za strpljenje.

Foto: RadioKonjic.ba / Radi se na sanaciji dijela puta M17
Kopirati
Drag cursor here to close