Naknada za 2020.

Mostar: Određena cijena za zauzimanje javne površine

Odjel za urbanizam i građenje će, stoji u odluci, izdati Zaključak o visini troškova za uzurpiranu javnu površinu
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 12. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostar donio je odluku o načinu korištenja i visini naknade za uzurpirane javne površine na kojima su izgrađeni ili postavljeni objekti bez pravosnažnog odobrenja za građenje tijekom 2020. godine, objavljeno je u Službenom glasniku.

Bespravni graditelj koji je uzurpirao javnu površinu, dužan je Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara podnijeti Zahtjev za određivanje naknade za uzurpiranu javnu površinu uz koju će priložiti kopiju katastarskog plana na kojoj će biti označena zauzeta javna površina.

Naknada za uzurpiranu površinu bespravno izgrađenim ili postavljenim objektom, navode, mjesečno iznosi osam maraka po metru četvornom, a ista se uplaćuje na depozitni račun Grada.

Odjel za urbanizam i građenje će, stoji u odluci, izdati Zaključak o visini troškova za uzurpiranu javnu površinu, koju je bespravni graditelj dužan platiti u roku osam dana, nakon čega će mu se izdati Rješenje o uzurpaciji javne površine.

Bespravno izgrađeni i postavljeni objekti mogu se ukloniti i tijeku kalendarske godine, ukoliko se na predmetnom lokalitetu namjeravaju izvoditi radovi od javnog interesa ili je za predmetni lokalitet donesen program demolicije — uklanjanja objekata, objavljeno je u Službenom glasniku.

Bespravni graditelj je dužan o svom trošku ukloniti bespravno izgrađeni ili postavljeni objekt u roku od sedam dana od dana donošenja Rješenja o uklanjanju, na koje isti nema pravo žalbe.

Ukoliko bespravni graditelj ne postupi po Rješenju o uklanjanju objekta, Grad Mostar će ukloniti isti o trošku bespravnog graditelja.

Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Odjel za urbanizam i građenje - Služba za građevinske propise nadležna za izdavanje Rješenja, Odjel za financije i nekretnine - Služba za budžet i financije za kontrolu uplate utvrđene naknade, Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove - Služba za inspekcijske poslove za terensku kontrolu posjedovanja odobrenja u objektu u kojemu se obavlja djelatnost.

Kopirati
Drag cursor here to close