Novi veliki investicijski projekt

Turci grade vjetroelektranu kod Livna

Potpisan je ugovor za novi veliki investicijski projekt.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 04. 2018. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnje vjetroelektrane kod Livna novi je veliki investicijski projekt čija je realizacija dogovorena danas u okviru programa prvog dana 9. Sarajevo Business Foruma. Memorandum o suradnji potpisali su Yuksel Guler, generalni direktor turske kompanije Enprode i Pero Vrdoljak, zastupnik bh. kompanije Imres Smart. 

''Ovaj energetski projektu bit će lociran u Livnu, blizu granice sa Republikom Hrvatskom. Prva faza je vjetropark kapaciteta 100 MW, a druga hidroelektrana sa 100 MW. Kako se radio obnovljivoj energiji vjerujemo kako će doprinijeti rješavanju nesigurnosti liberalnih cijena energije'', izjavio je Guler  i dodao: “Uvezat ćemo energetski sustav BIH ovom projektom. Njegova strateška misija je da integrira BiH u Europsku uniju u sustavu interkonekcije, a inače cilj je da pruža usluge velikim energetskim akterima u EU”.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja sporazuma između ove dvije tvrtke prisustvovali su Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Mehmet Simsek, zamjenik turskog premijera i Haldun Koc, veleposlanik Republike Turske u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close