Važne su više razine

Dodik o trebinjskom aerodromu: Nije važno što neki gradonačelnik piše

"Ne znam zašto se pridaje pažnja gradonačelniku ovoga grada kada govori o izgradnji", rekao je Dodik novinarima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 04. 2022. u 07:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je jučer u Banja Luci da izgradnja aerodroma u Trebinju mora biti u skladu s ekološkim i ostalim kriterijima, a da su sugovornici o tome institucije Hrvatske, a ne grad Dubrovnik.

"Ne znam zašto se pridaje pažnja gradonačelniku ovoga grada kada govori o izgradnji", rekao je Dodik novinarima.

On je istaknuo da nije važno što neki gradonačelnik piše o izgradnji trebinjskog aerodroma, jer se značajne stvari rješavaju na državnoj razini, prenosi Srna.

"Kakve veze ima izgradnja aerodroma u Trebinju s Pelješkim mostom. Naš nacionalni interes za Pelješki most se ogledao u tome da ne uđemo u nepotreban sudski proces s Hrvatskom", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da će se "srpski predstavnici, ukoliko se na razini Bosne i Hercegovine spriječi izgradnja aerodroma u Trebinju, u skladu sa tim odnositi prema ostalim projektima".

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita utjecaj na okolinu preko državnih granica i utvrdi nepostojanje utjecaja na izvorište rijeke Omble.

 

Kopirati
Drag cursor here to close