Čeka prve studente

FOTO| BiH bogatija za studentski dom

Smještajni kapaciteti Centra su ograničeni na oko 200 korisnika u dvije zgrade posebno odvojene za djevojke i mladiće, a Centar korisnicima pruža i druge mogućnosti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 06. 2023. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini održanoj 25. svibnja data je suglasnost za raspisivanje Natječaja za prijem studenata u Domu Studentskog centra Islamske zajednice, a Natječaj će biti objavljen 15. lipnja ove godine.

Odvojeni smještaji 

"Studentski centar je važna odgojno-obrazovna ustanova Islamske zajednice, svijetla točka unutar kvalitetnog odgovora na potrebe mladih. Rijaset se u okviru svojih nadležnosti brine o Studentskom centru i usmjerava rad rukovodstva Centra kako bi u punom kapacitetu odgovorio temeljnoj misiji Zajednice u promociji islamskihž vrijednosti, u ovom slučaju u organiziranom radu s mladima. U tom smislu Rijaset daje suglasnost na provođenje konkursne procedure za prijem studenata i vrši nadzor nad provođenjem prema važećim propisima i kriterijima", kazao je za Agenciju MINA Ismail-ef. Smajlović, direktor Studentskog centra Islamske zajednice. 

Foto: MINA / Novi studentski dom u Sarajevu

Smještajni kapaciteti Centra su ograničeni na oko 200 korisnika u dvije zgrade posebno odvojene za djevojke i mladiće, a Centar korisnicima pruža i druge mogućnosti.

Kako je kazao Smajlović, rukovodstvo Centra, u okviru redovnih aktivnosti, ima jasno postavljene prioritete koji u fokusu drže kvalitetu smještaja, potom ishrane, prostora za učenje (čitaonice), ali i prostora kao što su klub za druženje, multimedijalna dvorana za edukativne sadržaje, ali i prostori za sportsku rekreaciju.  

Proširenje? 

"U okviru redovne suradnje korisnicima smještaja u Centru otvaramo mogućnost za kreativno izražavanje i sudjelovanje mladih u različitim aktivnostima od sportskih, humanitarnih, edukativnih, do pripreme i provođenja projekata za olakšavanje učenja i unapređenje metodologije rada u akademskom napredovanju. Rukovodstvo Centra je ponosno na činjenicu da studenti aktivno sudjeluju i rado se uključuju u različite aktivnosti koje organiziramo. To pozitivno iskustvo i energiju dijele s kolegama na fakultetima koji se uključuju u edukativne prije svega, ali i druge programe koje provodi rukovodstvo Centra", istaknuo je on. 

Foto: MINA / Novi studentski dom u Sarajevu

Ismail-ef. Smajlović nedavno je preuzeo funkciju direktora Centra te je ovom prilikom govorio i o viziji rada za predstojeći period. Prije svega, s obzirom na to da je interes studenata za smještaj mnogo veći od mogućnosti Centra, Smajlović ističe potrebu proširenja kapaciteta.

"U tom pravcu su već otvoreni određeni razgovori na nivou rukovodstva Centra. Radimo analizu po svim elementima od značaja za pripremu prijedloga i uskoro će biti dostavljeni Rijasetu na razmatranje", naveo je on.

Foto: MINA / Novi studentski dom u Sarajevu
Kopirati
Drag cursor here to close