Mostar Move Week

Studenti Medicinskog fakulteta u Mostaru vježbali uz Master fitness na Trimuši

Upravo se kod studentske populacije najviše očituje prestanak vježbanja i sudjelovanja u sportskim aktivnostima.
Sport / Flash | 24. 05. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100 studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u sklopu nastave TZK imali su priliku sudjelovati u programu ''Mostar Move Weeka'' vježbajući Aerobik na Trimuši. Uz studente i ostali zainteresirani su se mogli uključiti u ovaj dio programa uz vodstvo magistrice kineziologije Ivone Ćosić iz fitness centra Master Fitness iz Mostara.

Voditelj kolegija Tjelesne i zdravstvene kulture Ivan Kvesić naglasio je kako studenti Medicinskog fakulteta imaju praktične aktivnosti iz ovog kolegija kroz prvu i drugu godinu studiranja.

Foto: PR / Studenti Medicinskog fakulteta u Mostaru vježbali uz Master fitness na Trimuši

Kvesić dodaje kako se upravo kod studentske populacije najviše očituje prestanak vježbanja i sudjelovanja u sportskim aktivnostima.

Neki od razloga za takav trend su promjena zivotne sredine odlaskom na fakultet, prestanak treniranja u lokalnim sportskim klubovima, nedostatak vremena uslijed obaveza na fakultetu. Sve navedeno uz suvremene uvjete života mlade ljude vodi prema sjedilačkom načinu života koji se kasnije ogleda raznim zdravstvenim poteškoćama. Stoga je cilj ovog vježbanja bio motivirati studente na tjelesnu aktivnost i dodatno ih upoznati sa benefitima iste koji se u konačnici odnose na sveukupnu kvalitetu života.

Foto: PR / Studenti Medicinskog fakulteta u Mostaru vježbali uz Master fitness na Trimuši

Organizatori ''Mostar Move Week-a'' ovim putem pozivaju i ostale studente Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić da se pokrenu i sudjeluju u nekoj od preostalih aktivnosti koje mogu pronaći na službenoj web stranici www.kinezis.ba

 

Kopirati
Drag cursor here to close