Strojevi na zadatku

Aktivno na gradilištu Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Sveučilišna klinička bolnica za 16 mjeseci bi trebala imati novu pedijatriju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 01. 2021. u 13:50 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krenula je druga faza projekta izgradnje Klinike za dječje bolesti SKB Mostar.

''Trenutno smo u fazi planiranja temeljne konstrukcije zgrade Klinike za Dječje bolesti, odnosno formiranja nanosne skele, obilježavanje i iskopi pozicije pozicija temeljne konstrukcije objekta, te pripremanje i izrada armature temeljne konstrukcije'', rekao je za Bljesak.info voditelj projekta izgradnje zgrade Klinike za dječje bolesti ispred SKB Mostar, Robert Glibić, ing. građ.

Pojašnjava da nakon toga slijede radovi ''formiranje i betoniranje temeljne konstrukcije zgrade, formiranje ab-zidova podrumskog dijela zgrade''.

''U tijeku su i radovi proširenja i formiranja površine za parkiranje vozila na južnom dijelu bolničkog lokaliteta. Izvođač radova je izvršio cca.90% pripremnih i prethodnih radova koji se odnose na uređenje i organiziranje gradilišta, te neophodne radove i zahvate u parteru s kojima su se zaštitile postojeće podzemne instalacije zgrada i objekata u okruženju, te su izvedeni zahvati izmještanja određenih trasa podzemnih instalacija kako bi se osiguralo neometano funkcioniranje gradilišta i rad glavne zgrade SKB Mostar, te zgrada Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija'', dodao je.

Foto: Bljesak.info / Gradilište nove mostarske Pedijatrije
Foto: Bljesak.info / Gradilište nove mostarske Pedijatrije
Foto: Bljesak.info / Gradilište nove mostarske Pedijatrije
Foto: Bljesak.info / Gradilište nove mostarske Pedijatrije
Foto: Bljesak.info / Gradilište nove mostarske Pedijatrije
Foto: Bljesak.info / Gradilište nove mostarske Pedijatrije

Inače, izgradnju zgrade ''Klinike za dječje bolesti'' SKB Mostar na Bijelom brijegu u Mostaru izvodi  Konzorcij tvrtki ''A3 d.o.o.'' Široki Brijeg i TT-kabeli d.o.o. Široki Brijeg. Vrijednost izvođačkog ugovora je 17.524,942,56 KM (bez PDV-a).

Planirani rok izvođenja radova je 16 mjeseci.

Izrada glavnog projekta je urađena od projektnog biroa „Urbis  '86“ d.o.o. Široki Brijeg. Revizija projektno-tehničke dokumentacije urađena je od projektnog biroa „Čovjek i prostor“ d.o.o. Mostar.

Nadzor nad izvođenjem radova i izgradnjom zgrade Klinike za dječje bolesti raditi će projektni biro „Marben“ d.o.o. Čitluk.

Podsjetimo, 26. lipnja 2020. godine potpisan je Ugovor o izvođenju građevinsko – obrtničkih i instalaterskih radova na Klinici za dječje bolesti SKB Mostar i nabavu potrebne medicinske i nemedicinske opreme.

Foto: SKBM.ba / Kako bi trebala izgledati nova zgrada

Tada je ravnatelj SKB Mostar, Ante Kvesić za medije rekao kako je osobno sretan zbog izgradnje novog objekta pedijatrije, a ono je došlo ''kao šlag na kraju''.
 
''Bit će mogućnost suvremenog rada u fenomenalnim uvjetima. Naša pedijatrija sada u, ionako lošim građevinskim uvjetima, radi izvrstan posao, tako da ja osobno mislim da ćemo neonatologiju dignuti na jednu višu razinu i da ćemo uvesti dječju kardiokirurgiju, a ovo drugo se i tako radi'', rekao je ranije Kvesić.

Moderno osmišljena nova zgrada bit će smještena nasuprot zgrade Klinike za onkologiju i povezana koridorom s velikim objektom. Na velikoj površini od 9 tisuća kvadrata nalazit će se čak 200 bolesničkih kreveta. Odjel dječje kirurgije bi trebao biti izmješten u novu zgradu, ali operacijski blok će i dalje ostati u glavnom objektu.
Kopirati
Drag cursor here to close