Smanjenje poslovnih aktivnosti

Gasi se servis za dostavu hrane i namirnica Ceger

Dijametralno suprotne izjave direktora i osnivača Cegera
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 04. 2022. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki servis za dostavu hrane i namirnica Ceger, u vlasništvu obitelji Veselka Malbašića, prestaje s radom 30. travnja, a radnicima su najavljeni otkazi.

Odluku o prestanku rada centrale u Banja Luci, te poslovnih jedinica u Mostaru, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Prijedoru donijela je Skupština poduzeća.

“Zbog posljedica izazvanih nelojalnom konkurencijom, uslijed kojih je došlo do značajnog smanjenja poslovnih aktivnosti i obima posla, poslodavac je izvršio analizu prihoda i ocjenu financijskih mogućnosti društva i utvrdio da nije u mogućnosti da servisira sve obaveze i da održi tekuću likvidnost”, navodi se u Odluci koja je u posjedu CAPITAL-a.

Radnicima koji imaju ugovor o radu na određeno, ugovor o probnom radu ili ugovor o dopunskom radu, radni odnos prestaje istekom datuma naznačenog u ugovoru a najkasnije 30. travnja.

Oni koji imaju ugovor o radu na neodređeno vrijeme radni odnos prestaje 30. aprila, a otkazni rok iznosi 30 dana i počeo je teći 1. travnja.

"Radnici koji su radili neprekidno dvije godine, zajedno sa plaćom za travanj bit će isplaćena i otpremnina u skladu sa Zakonom o radu", stoji u Odluci koju potpisuje direktor "Cegera" Boris Tomić.

Prema posljednjim dostupnim podacima iz privrednih registara u Srpskoj, poduzeće je u 2020. godini poslovalo s gubitkom od 166.804 KM, a 26 zaposlenih je ostvarilo prihode od 993.610 maraka.

Direktor Servisa je Boris Tomić koji se nije javljao na telefon, ali zato jeste banjalučki biznismen Veselko Malbašić, koji je osnovao poduzeće.

On tvrdi kako se "Ceger" ne gasi već ujedinjuje sa servisom "Korpa" kao i da radnici neće biti otpušteni.

"To su dva domaća brenda koja su se objedinila kako bi se borila protiv globalista. Zajedno nastupamo u svim gradovima i to će biti lakše financijski podnijeti. Svi dostavljači će ostati", tvrdi Malbašić.

Kopirati
Drag cursor here to close