Poznat izvođač

5 milijuna maraka za novi krug i novu rekonstrukciju u Mostaru

Novac za radove je osiguran iz federalne blagajne.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 09. 2020. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više infrastrukturnih radova na području grada Mostara, vrijednih više od pet milijuna maraka, Gradska uprava dodijelila je tvrtki HP Investing d.o.o. Mostar.

Kako je objavljeno u ponedjeljak u odluci o izboru ponuđača, u sklopu jedne nabavi vršit će se rekonstrukcija ceste M 17.4 - dionica ulice Kralja Tomislava, potom izgradnja rotora na M 6.1 - raskrižje ul. Kralja Tomislava i Rudarske te izgradnja M 6.1 - dionica Španjolski trg - hotel Ero.

Novac za radove je osiguran iz federalne blagajne.

''Izvođenje radona na rekonstrukciji prometnica (vrši se) prema Sporazumu sa Cestama Federacije BiH i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija'', stoji u  odluci.

Radovi uključuju rekonstrukciju podzemnih instalacija vode i kanalizacije na trasi prometnice, izgradnju nove oborinske odvodnje, javne rasvjete te kolničke i pješačke konstrukcije. Rok izvršenja radova je 180 dana.

Tvrtka HP Investing d.o.o. Mostar, navodi se u odluci, jedina je dostavila ponudu za javnu nabavu.

Podsjećamo, mostarska 'Avenija' godinama zjapi rupičasta, uz pokoju zakrpu. Isto tako je i sa prometnicom od Španjolskog trga prema Eri. O kružnom toku na 'vrhu Avenije' također se godinama pričalo, a čini se da su se tek sada u Gradskoj upravi sjetili konkretnog rješenja.

 
Kopirati
Drag cursor here to close