"Teška, ali odgovorna odluka"

Wizz Air iz sigurnosnih razloga obustavlja letove za Moldaviju

"Wizz Air je donio tešku, ali odgovornu odluku o obustavi svih letova za Kišinjev od 14. ožujka", navodi se u priopćenju kompanije.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 02. 2023. u 21:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avioprijevoznik Wizz Air najavio je da će od 14. ožujka obustaviti letove za Kišinjev, glavni grad Moldavije, zbog zabrinutosti za sigurnost zračnog prostora.

U priopćenju za javnost, kompanija je objasnila kako je donijela "tešku, ali odgovornu" odluku o obustavi letova zbog "visokog, ali ne i neposrednog" rizika u zračnom prostoru Moldavije, prenosi Reuters.

"Wizz Air pažljivo prati sigurnosnu situaciju u Moldaviji i stalno je u kontaktu sa mnogobrojnim lokalnim i međunarodnim tijelima i agencijama kako bi osigurao najvišu razinu sigurnosti i zaštite operacija. Sigurnost putnika i posade i dalje je Wizz Airov prioritet broj jedan, a kao rezultat nedavnih događaja u Moldaviji i visokog, ali ne i neposrednog rizika u zračnom prostoru zemlje, Wizz Air je donio tešku, ali odgovornu odluku o obustavi svih letova za Kišinjev od 14. ožujka", navodi se u priopćenju kompanije.

Ranije ovog mjeseca, Moldavija je privremeno zatvorila svoj zračni prostor na nekoliko sati kako bi istražila navode o objektu nalik na balon na nebu, dan nakon što je ta mala istočnoeuropska država optužila Rusiju da planira srušiti moldavsku vladu.

Kopirati
Drag cursor here to close