Misli, živimo bolje zajedno – Misli UNIQA

UNIQA Životno osiguranje – Štednja i sigurnost na jednom mjestu

Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 02. 2021. u 13:15 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak godine u mnogima probudi želju za novim početkom i velikim promjenama u ličnom životu. Pored želje o zdravijem načinu života i više fizičke aktivnosti, najćešća odluka koja se donosi, jeste odluka o štednji.

Načini štednje su mnogi, počevši od štednje u banci, kupovinom dionica ili klasična štednja “novac pod jastuk”. Međutim, jedan poseban vid štednje koji iz godine i godinu budi sve veće interesovanje stanovništva je životno osiguranje.

Štednja bez velikih odricanja

Životno osiguranje je savremeni oblik zaštite pojedinca ili porodice od rizikaneočekivanih događaja ili šteta. Razlog zašto je ovaj moderni vid štednje toliko popularan je upravo ta njegova dvojakost: štednja i osiguranje života u jednom.

Percepcija mnogih jeste da štednja predstavlja veća odricanja od trenutnih zadovoljstava, kako bi se obezbijedila sigurnija budućnost u slučaju nepredvidivih dešavanja ili radi ispunjenja većih životnih želja. Međutim, uz odabir odgovarajućeg životnog osiguranja, ovo ne mora biti slučaj.

Pomno prateći rastuće potrebe i interesovanje za životnim osiguranjem, UNIQA Osiguranje razvilo je i prilagodilo svoje proizvode zahtjevima tržišta i potrebama građana, te nudi čak pet osnovnih paketa životnog osiguranja čije mjesečne premije počinju već od 44,50 KM.

Bogata ponuda UNIQA Životnog osiguranja

Pored klasičnog životnog osiguranja, UNIQA u svojoj ponudi uključuje i osiguranje UNIQA Comfort životno osiguranje, koje je jedan od najpopularnijih proizvoda UNIQA Osiguranja.

Ono podrazumijeva, pored životnog osiguranja i štednje, i osiguranje u slučaju nastanka neke od 20 teških bolesti, te je idealna kombinacija životnog i zdravstvenog osiguranja. Može je zaključiti pojedinac, ali i bračni parovi i partneri. Za najmlađe, UNIQA je razvila i proizvod UNIQO Životno osiguranje, i koje će im u budućnosti obezbijediti sredstva za početak samostalnog života i doprinijeti njihovoj izvjesnijoj budućnosti.

Uz životno osiguranje, mogu se zaključiti i niz dopunskih osiguranja kao što je osiguranje od nezgode i NutriFit dopunsko osiguranje, jedinstvena ponuda, dostupna samo u UNIQA Osiguranju. NutriFit je analiza koja nudi svakome da spozna potrebe vlastitog tijela i da u skladu s tim unese promjene u prehrani i stilu života. Ovo osiguranje podrazumijeva ličnu DNK nutrigenetsku analizu koja omogućava personalizirani pristup potrebama tijela, odnosno genetske predispozicije.

Putem online kalkulatora životnog osiguranja brzo i jednostavno možete uraditi izračun, te saznati koji paket je idealan za vas, bilo kao pojedinca ili porodice.

Misli, živimo bolje zajedno – Misli UNIQA.

Kopirati
Drag cursor here to close