Svijest o potrebama djece

UniCredit Fondacija i UniCredit u BiH podržali 7 neprofitnih organizacija sa 43.000 EUR kroz projekat ''Podrška djetinjstvu''

Projekt se sprovodi u 13 zemalja u kojima UniCredit Grupacija djeluje.
Gospodarstvo / Tvrtke | 28. 04. 2022. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UniCredit Fondacija, uz podršku UniCredit Bank u Bosni i Hercegovini, već treću godinu zaredom realizira projekat "Podrška djetinjstvu" te podiže svijest o potrebama djece i adolescenata, potičući razvoj projekata solidarnosti, s dugoročnim ciljem osnaživanja razvoja zajednica i stvaranja pozitivnog društvenog utjecaja u našoj zemlji. Projekt se sprovodi u 13 zemalja u kojima UniCredit Grupacija djeluje, a u Bosni i Hercegovini je bespovratnu novčanu podršku u ukupnom iznosu od 43.000 EUR dobilo 7 neprofitnih organizacija:

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Put u život - PUŽ" za opremanje senzorne sobe (Livno)

Udruženje građana "Socijalizacija djece Bambino" za projekat ''Govorimo lijepo'' (Zavidovići)

Udruženje "Moja prva nota" za projekat ''Zajedno je zanimljivije'' (Vareš)

Fondacija INFOHOUSE za projekat ''Medijska pismenost za djecu: Birajmo šta čitamo'' (Sarajevo)

Udruženje za cerebralnu paralizu "Cpossible" za izradu adaptivnih pomagala (Banja Luka)

Centar za održivi razvoj i ekologiju CORIE za projekat ''Upoznavanje djece o važnosti očuvanja životne sredine'' (Trebinje)

Sportsko kreativni centar KIDS za projekat ''Šumski bukvar'' (Banja Luka)

Inicijative koje je s posebnom pažnjom odabrao stručni Odbor imenovan od strane UniCredit Fondacije imaju za cilj opremanje senzorne sobe i nabavku Play Attention uređaja, opremanje logopedskog kabineta za pružanje stručne pomoći i pravilnog govorno-jezičnog razvoja, animiranje djece i mladih kroz glazbene, ekološke i edukativne radionice, podizanje medijske pismenosti kod mladih, zatim izradu adaptivnih pomagala za djecu s cerebralnom paralizom, upoznavanje djece školskog uzrasta s važnosti očuvanja životne sredine kroz radionice, praćenje vodostaja i njegovih promjena, kao i izgradnju šumske bine i eko-sistema sađenjem sadnica s djecom s ciljem njihove socijalne integracije u prirodi. 

Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d., ovim je povodom komentirala: ''Neizmjerno smo ponosni i drago nam je što ćemo i ove godine, zajedno s Fondacijom, sredstva dati u prave ruke i projekte usmjerene na naše najmlađe sugrađane i njihove potrebe. Naročito nas raduje odluka Fondacije o povećanju ukupnog fonda za Bosnu i Hercegovinu, što je ujedno potvrda kvalitete predloženih projekata i posvećenosti naših lokalnih neprofitnih organizacija dobrobiti djece i mladih. Vjerujemo da je podrška našim najmlađim temelj za daljnje osnaživanje razvoja naših zajednica''.

Foto: PR / UniCredit Fondacija i UniCredit u BiH podržali 7 neprofitnih organizacija sa 43.000 EUR kroz projekat 

''Svrha UniCredit-a je osnažiti zajednice u kojima poslujemo, a upravo kroz ovakve projekte nastojimo pružiti podršku djeci i mladima koji su budući nosioci razvoja naših zajednica. Izuzetno sam ponosan da smo i ove godine kroz projekat ''Podrška djetinjstvu'' uz podršku UniCredit Fondacije podržali lokalna udruženja posvećena edukaciji i unapređenju života djece i mladih. Zajedno gradimo put ka budućnosti podržavajući važne projekte i pokazujući visok stepen empatije i solidarnosti sa sugrađanima i zajednicom u kojoj živimo i radimo'', dodao je Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka.

Foto: PR / UniCredit Fondacija i UniCredit u BiH podržali 7 neprofitnih organizacija sa 43.000 EUR kroz projekat 
Kopirati
Drag cursor here to close