Najmlađe štediše

U susretu Dana štednje Sberbank BH obišla 32 škole i vrtića

Promocija važnosti štednje novca i prirodnih resursa.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 10. 2021. u 16:47 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Svjetski dan štednje Sberbank BH je pripremila posebnu aktivnost za najmlađe štediše. Naime na području svih općina i gradova u kojima posluje Banka je organizirala posjetu osnovnim školama i vrtićima vodeći računa o svim epidemiološkim mjerama. Više od 800 djevojčica i dječaka upoznalo se o važnosti štednje, jer mališani od malih nogu uče o vrijednosti novca, i njegovom pametnom upravljanju.

„Ovaj poseban dan jačanja svijesti javnosti o važnosti štednje posvetili smo našim najmlađim štedišama. Oni su naša budućnost, a štednja je najbolji način da ta budućnost bude svijetla i perspektivna“, izjavila je Emina Muharemović, direktorica maloprodaje u Sberbank BH.

Prilikom posjete školama i vrtićima bankari su pripremili edukativno-zabavni sadržaj uz simbolične poklone. Osnovci, ali i oni najmlađi na poklon su dobili aluminijske bočice za vodu kako bi izgradili kulturu dovoljnog unosa dnevno preporučene doze vode koja igra važnu ulogu u njihovom rastu i razvoju. Značajan udio u našem tijelu čini voda, prosječno oko 55%, dok je kod djece voda u tijelu prosječno zastupljena oko 70%. Voda ima mnogo važnih funkcija u tijelu, primjerice regulira temperaturu tijela te utječe na probavni sistem.

Vrlo je važno nadoknaditi izgubljenu vodu kako bi spriječili stanje dehidriranosti, što, ovisno o stupnju i dugotrajnosti, može narušiti ili ugroziti zdravlje. Djeca su više sklona dehidraciji nego odrasli.

Sberbank BH izgrađuje odnose sa klijentima, dobavljačima, zaposlenicima i okolišem. Kroz različite aktivnosti Banka ostvaruje utjecaj na ove interesne skupine, s tim da se to direktno odražava na aktivu, financijske pokazatelje, profit i reputaciju Banke. U fokusu djelovanja je održivost – kako organizacije tako i cjelokupne zajednice u kojoj posluje.

Kopirati
Drag cursor here to close