Vlada potvrdila odluku

Nedjelja neradni dan za prodavaonice u ŽZH

Blagdani i neradni dani su oni koji su utvrđeni Zakonom koji uređuje blagdane i neradne dane u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 07. 2020. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodavaonice na području Županije Zapadnohercegovačke neće raditi nedjeljom u dane blagdana i neradnim danima, dok radnim danima mogu biti otvorene od 07:00 do 21:00 sat.

Odlučeno je to na 60. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je održana u petak u Širokom Brijegu.
Kako je ranije i najavio, ministar gospodarstva u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Dario Sesar, predložio je spomenutu Odluku, navodi se u priopćenju Vlade.

''Blagdani i neradni dani su oni koji su utvrđeni Zakonom koji uređuje blagdane i neradne dane u Županiji Zapadnohercegovačkoj i oni koje Odlukom proglasi Vlada Županije Zapadnohercegovačke ili Gradsko odnosno Općinsko vijeće. Izuzetak ove odredbe su pekarske radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača, koje mogu raditi nedjeljom, te u vrijeme blagdana i neradnih dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati. Također, izuzetak su i pravne osobe koje se bave prometom nafte i naftnih derivata, a koje obavljaju prodaju istih, mogu raditi u vremenu od 00:00 do 24:00 sata'', navodi se u priopćenju.

Prodavaonice na području Županije Zapadnohercegovačke dužne su u roku 30 dana uskladiti svoje radno vrijeme od dana stupanja na snagu spomenute Odluke, a kako je priopćeno odluka stupa na snagu osam dana nakon objave u ''Narodnim novinama Županije Zapadnohercegovačke''.

Kopirati
Drag cursor here to close