Raiffeisen INVEST

Šta uraditi da pare ne ispare?!

Ulaganje za sigurniju budućnost - otvoreni investicijski fondovi pod upravljanjem Raiffeisen INVEST d.d.
Gospodarstvo / Promo | 17. 04. 2023. u 14:44 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Užurbanu današnjicu karakteriše mnogo odricanja i stalnih kalkulacija, te ne možemo da se ne zapitamo kako podmiriti sve obaveze, a pri tome priuštiti sebi i bližnjima pristojan život. Često ćemo konstatovati, ali i čuti od drugih: „pare su jednostavno isparile“. Vođenje kućnog budžeta predstavlja izazov, ali još veći izazov jeste kako i gdje uštedjeti. Ipak, rješenja postoje. Raiffeisen INVEST d.d. u kampanji „Da pare ne ispare“ predstavlja ulaganja u otvorene investicijske fondove koji imaju potencijal ostvariti veće prinose u odnosu na klasične oblike štednje.

Kupovina automobila, nekretnine, školovanje djece, putovanja i godišnji odmori ili pak sigurnost za nepredviđene situacije i stariju životnu dob, neki su od razloga koji vas mogu potaknuti da se odlučite na ulaganja u fondove pod upravljanjem Raiffeisen INVEST d.d.
Kupovinu udjela moguće je izvršiti u svakoj poslovnici Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina na području cijele FBiH.

Ulaganjem u fond postajete vlasnik različitih finansijskih instrumenata u koje fond ulaže, bilo da je riječ o državnim obveznicama, trezorskim zapisima, novčanim depozitima ili dionicama. Raiffeisen INVEST d.d. imovinom fondova upravlja s ciljem povećanja vrijednosti udjela, čime se povećava i imovina ulagača, a klijenti mogu, u odnosu na vlastite preferencije, odrediti vrstu fonda u koji će uložiti.

Za ulaganje u otvorene investicijske fondove pod upravljanjem Raiffeisen INVEST d.d. nisu potrebna značajna novčana sredstva! Minimalni iznos prve uplate u fond jeste 500,00 KM, a minimalni iznos svake naredne uplate 100,00 KM. Moguće je ulagati i mjesečno putem investicijskog plana, gdje je predviđena minimalna mjesečna uplata od 25,00 KM. U slučaju da se odlučite na ulaganje putem investicijskog plana, za klijente Raiffeisen banke su omogućene posebne pogodnosti: besplatan trajni nalog i to bez troškova platnog prometa.

Ulaganje prema vlastitim mogućnostima i željama, bez obavezujućih ugovora

Investicijski fondovi kojima upravlja Raiffeisen INVEST d.d. su: Raiffeisen CASH, Raiffeisen EURO BOND i Raiffeisen BALANCE ESG. Za ulagače koji preferiraju sigurnost, likvidnost i koji nisu skloni riziku, sugeriše se ulaganje u novčani fond Raiffeisen CASH, koji sredstva ulaže u kratkoročne finansijske instrumente, u trajanju do godinu dana. Za ulagače koji su spremni na ulaganja od jedne do tri godine, u ponudi je Raiffeisen EURO BOND, fond koji sredstva ulaže pretežno u državne obveznice.

Raiffeisen BALANCE ESG je mješoviti fond koji ulaže u različite klase imovine: državne obveznice i dionice inostranih ulagatelja (indirektna izloženost dioničkom portfelju preko 100 multinacionalnih kompanija). Preporučuju se za ulagače koji su spremni da svoja slobodna finansijska sredstva ulože na period duži od dvije godine.

Udjeličar u fondu može u svakom trenutku zatražiti otkup i isplatu udjela i upravo takva fleksibilnost ulaganja diferencira otvorene investicijske fondove u odnosu na druge investicijske proizvode. Ukoliko se želite dodatno upoznati sa ulaganjem u investicijske fondove, kreiran je i edukativni, animirani sitkom „Da pare ne ispare“, a za dodatne informacije možete posjetiti i web stranicu Raiffeisen INVEST d.d.

Kopirati
Drag cursor here to close