12.10.2018.

Seminar o javnim nabavkama u INTERA TP-u

Kako bi svojim klijentima omogućio stjecanje kvalitetnih temelja u ovom području, Centar za obuke INTERA Tehnološkog Parka organizira seminar „Javne nabavke“ koji će se održati u petak, 12.10.2018. godine u prostorijama INTERA TP-a.
Gospodarstvo / Promo | 21. 09. 2018. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raditi u različitim organizacijama u odjelima koji se susreću s javnim nabavkama zahtijeva redovito praćenje izmjena Zakona o javnim nabavkama te usklađivanje procesa s europskim standardima. Kontinuirana edukacija osnovni je preduvjet uspješne implementacije procesa javnih nabavki. Ako se uzme u obzir da ove godine Agencija za javne nabavke pokreće i prekršajne prijave protiv onih koji krše Zakon, obuke na ovu temu dobivaju još i veći značaj!

Kako bi svojim klijentima omogućio stjecanje kvalitetnih temelja u ovom području, Centar za obuke INTERA Tehnološkog Parka organizira seminar „Javne nabavke“ koji će se održati u petak, 12.10.2018. godine u prostorijama INTERA TP-a.

Što ćete naučiti na ovom seminaru?

Predavači s višegodišnjim iskustvom u području javnih nabavki na seminaru će se osvrnuti na nekoliko osnovnih tema. Polaznicima će detaljno objasniti ciljeve izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama, predstaviti reformu sustava javnih nabavki u BiH te prezentirati nova rješenja, institute i odredbe. U drugom dijelu polaznici će imati priliku učiti o korupciji i koluziji u javnim nabavkama, a kroz svoje predavanje stručnjaci će ih upoznati ne samo s poviješću, trendovima i statistici vezanima uz ove pojmove, nego i s načinima borbe protiv korupcije i koluzije te institucionalnim okvirima za sprječavanje istih. Dio seminara će biti posvećen i monitoringu postupaka javnih nabavki, odnosno zloupotrebi u ovim procesima. Učenjem na osnovu konkretnih primjera svi polaznici će umanjiti broj grešaka, a i spriječiti moguće zloupotrebe u postupcima kako bi se javni novac trošio na najodgovorniji mogući način.

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen svima onima koji su zaposleni u ugovornim organima, ali i onima koji se svrstavaju u ponuđače.  Učenjem iz konkretnih primjera i modula znatno se utječe na smanjenje broja grešaka i sprečavanje zloupotrebe u postupcima javnih nabavki. Iskusni predavači koji svoje znanje temelje na dugogodišnjem iskustvu, upravo u sektoru javnih nabavki, polaznicima će prenijeti svoja znanja pružajući im uvid u najvažnije aspekte ovog procesa.

Kako se prijaviti?

Broj sudionika je ograničen, više o seminaru možete pročitati na poveznici, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti slanjem upita na [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close