Poliklinika Vitalis

Poliklinika Vitalis i ZZO F BiH produljuju uspješnu suradnju u 2023. godini

Gospodarstvo / Promo | 26. 05. 2023. u 11:01 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osiguranici iz čitave Federacije BiH mogu na teret Zavoda preko uputnice u Poliklinici Vitalis obaviti sljedeće usluge:

 • elektrofiziološko ispitivanje srca: ovim ispitivanjem utvrđuje se uzrok, ishodište i mehanizam nastanka aritmija, ali i najbolji način liječenja istih. Kandidati za elektrofiziološko ispitivanje su bolesnici s poznatim supraventrikulskim i ventrikulskim aritmijama radi dodatne dijagnostike ili radiofrekventne ablacije. Ista se koristi i za dijagnostiku potencijalnih aritmija kod bolesnika sa simptomima (palpitacije, omaglice, gubici svijesti) kod kojih aritmije nisu dokazane neinvazivnim metodama.

elektrofiziološko ispitivanje srca s radiofrekventnom ablacijom: predstavlja kontrolirano i lokalno zagrijavanje tkiva radi prekidanja izvorišta aritmija. Radiofrekventnom ablacijom se uspješno sprečavaju ponovna javljanja aritmija, a time i simptomi bolesti. Najčešće aritmije koje se liječe radiofrekventnom ablacijom su supraventrikulske tahikardije (''kružne tahikardije''), fibrilacija atrija, undulacija atrija, ventrikulske ekstrasistole i tahikardije.

koronarografija: invazivna radiološka metoda kojom se analiziraju žile hranilice srca (koronarne arterije) kako bi se odradilo dijagnosticiranje i liječenje kardiovaskularnih bolesti. Uz pomoć sofisticirane, radiološke opreme obavlja se pregled unutrašnjosti srca i arterija. Koronarografija se izvodi kod analize ishemijske bolesti srca, kod bolesnika s kroničnim oblicima koronarne bolesti koju nazivamo stabilnom anginom pektoris. Metoda je brza, bezbolna, a ponekad (kao u slučaju akutnog srčanog infarkta) može i spasiti život.

koronarografija s ugradnjom stenta: Ako je potrebno, nakon koronarografije može se izvršiti intervencija na koronarnim arterijama. Tom procedurom radi se dilatacija suženja balonom ili prekrivanje suženja stentom. Ponekad se tijekom intervencije može postaviti i više stentova, a procedura u tom slučaju traje dulje.

Naša ustanova je opremljena najnovijom angio salom i elektrofiziološkim laboratorijem koji služi za invazivne tretmane kod srčanih problema, te ih uspješno dijagnosticira ili u potpunosti otklanja. Voditelj odjela invazivne kardiologije u Poliklinici Vitalis je dr. Ante Anić, dokazani svjetski invazivni kardiolog s dugogodišnjim školovanjem u SAD-u i radom u bolnici u Zadru na odjelu invazivne kardiologije. Vodeći je stručnjak u jugoistočnoj Europi za aritmije srca.

Kako bi ostvarili pravo na navedene usluge preko uputnice u našoj ustanovi, pacijenti trebaju kompletnu dokumentaciju putem svog nadležnog liječnika poslati u Fond solidarnosti Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja F BiH na komisiju i u vrlo kratkom roku ostvariti pravo na potrebnu uslugu.

Kopirati
Drag cursor here to close