Najbolji premijski rezultat

ASA Central osiguranje postalo najveće osiguravajuće društvo u BiH

I pored izazovnog perioda u protekloj godini ASA Central osiguranje je ostalo posvećeno potrebama tržišta i pouzdan partner klijentima u pružanju optimalnih rješenja u polju neživotnog osiguranja
Gospodarstvo / Promo | 20. 02. 2023. u 10:20 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće osiguravajuće društvo u BiH, ASA Central osiguranje, je prema zvaničnim podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH ostvarilo najbolji premijski rezultat na tržištu u 1. mjesecu 2023. godine. Ukupan iznos premije koju je realiziralo ASA Central osiguranje u navedenom periodu iznosi 8.431.280 KM.

„Izuzetno nam je drago što smo godinu započeli kao tržišni lider. Premijski uspjeh je rezultat uspješno sprovedene strategije spajanja ASA i Central osiguranja kao i ispravnih odluka koje smo u Društvu donosili u prethodnom periodu. Zvanične podatke koje je objavila Agencije za nadzor osiguranja FBiH ne gledamo samo kao mjeru našeg uspjeha, nego i kao neophodnu usporedbu s onim što rade naše kolege iz branše, kako bi imali potpunu sliku i potvrdu kvaliteta našeg rada“ istakli su u Upravi ASA Central osiguranja.

I pored izazovnog perioda u protekloj godini ASA Central osiguranje je ostalo posvećeno potrebama tržišta i pouzdan partner klijentima u pružanju optimalnih rješenja u polju neživotnog osiguranja. Ulaganje u razvoj poslovnih procesa, prilagođavanje i približavanje usluga osiguranja klijentima sa ciljem isporučivanja vrhunskog korisničkog iskustava se pokazalo kao ispravan pristup da ASA Central osiguranje bilježi kontinuiran i neupitan rast.

Poseban iskorak je napravljen na području digitalizacije usluga osiguranja, što je također jedno od ključnih strateških opredjeljenja našeg najvećeg osiguravatelja. Rezultat tih aktivnosti je unaprijeđeni ASA Central webshop te suvremena online platforma za usluge prijave šteta.

“Očekujemo da zadržimo ove stope rasta kao i da naša ažurnost isplaćenih šteta sa krajem godine naraste i do cijelih 99%. Naš imperativ je da na najjednostavniji mogući način budemo tamo gdje nas klijenti trebaju i u vrijeme kada im je to potrebno“ zaključili su u ASA Central osiguranju.

Sa više od 500 zaposlenih, 121 poslovnicom u 5 prodajnih regija i preko 60 modernih stanica tehničkog pregleda ASA Central osiguranje je najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini koje posluje u svim većim centrima naše zemlje, s ciljem najbolje zaštite svojih osiguranika, kreirajući dodatne vrijednosti za klijente i zajednicu u kojoj djeluje.

Kopirati
Drag cursor here to close