Iz četiri županije i RH

Preko 60 izlagača iz BiH i Hrvatske na Sajmu braniteljskog poduzetništva u Mostaru

Na sajmu se mogu konzumirati i kupiti domaći ekološki proizvodi, kao što su voće i voćne prerađevine, šumski plodovi, vino, med...
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 09. 06. 2022. u 16:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preko 60 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te susjedne Republike Hrvatske predstavilo je u četvrtak svoju ponudu na Petom sajmu braniteljskog poduzetništva u Mostaru.

Na sajmu se mogu konzumirati i kupiti domaći ekološki proizvodi, kao što su voće i voćne prerađevine, šumski plodovi, vino, med i proizvodi od meda, prirodna kozmetika na bazi pčelinjih proizvoda te razne povrtlarske kulture, ljekovito bilje i rukotvorine.

Foto: Fena / Sajam braniteljskog poduzetništva u Mostaru

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo kazao je kako mostarski sajam braniteljskih proizvoda raste iz godine u godinu te ovogodišnje, peto izdanje sajma broji deset izlagača više u odnosu na godinu ranije.

''Ono što je nama jako bitno je to da smo nakon ovih pet godina došli do crte kada moramo još intenzivnije nastaviti s ovim braniteljskim poduzetništvom'', istaknuo je Soldo.

Foto: Fena / Sajam braniteljskog poduzetništva u Mostaru

U okviru sajma bit će predstavljen i Strateški plan braniteljskog poduzetništva kao dokument koji će značajno doprinijeti sustavnom razvoju braniteljskog poduzetništva i integraciji branitelja u društvu.

''Tako ćemo mi zaista ovo što radimo s braniteljima i njihovim samoupošljavanjem podići na još višu razinu'', poručio je ministar Soldo.

Foto: Fena / Sajam braniteljskog poduzetništva u Mostaru

Predsjednik Referalnog centra Branitelj – Borac – Zadrugar Damir Radić kazao je kako je u ponudi sajma širok asortiman proizvoda te da je ove godine prisutan respektabilan broj izlagača.

''Ove godine na sajmu sudjeluju 63 izlagača iz raznih dijelova naše zemlje i Hrvatske. Prezentiramo djela naših ruku, svake godine broj izlagača na sajmu povećava se za nekih 10 do 20 posto, a i kvaliteta isto tako raste'', kazao je Radić.

Foto: Fena / Sajam braniteljskog poduzetništva u Mostaru

Sajam braniteljskog poduzetništva održava se uz potporu Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ-a, koja se kroz široke programske aktivnosti ogleda u području upošljavanja odnosno samoupošljavanja, radu i razvoju braniteljskih zadruga, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potpori radu branitelja poljoprivrednika.

Promocija braniteljskih zadruga i drugi modeli socijalne uključenosti i afirmacije branitelja dobra su prigoda za upoznavanje gospodarskog potencijala braniteljske populacije, njihovog poslovnog predstavljanja i umrežavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close