Obećanje

Gradska uprava: Nijedno dijete poginulih branitelja neće ostati nezaposleno

Sredstva, koja mogu biti u visini do 20.000 maraka, bit će nepovratna i imaju karakter subvencija koje će se odnositi na započinjanje vlastitog biznisa u svim djelatnostima,
Vijesti / Flash | 09. 06. 2022. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

U cilju opredijeljenosti Gradske uprave Trebinja da nijedno dijete poginulih branitelja ne ostane nezaposleno, u ovoj je instituciji raspisan javni poziv za korištenje subvencioniranih sredstava za samozapošljavanje ove kategorije stanovništva.

Sredstva, koja mogu biti u visini do 20.000 maraka, bit će nepovratna i imaju karakter subvencija koje će se odnositi na započinjanje vlastitog biznisa u svim djelatnostima,  s tim da započete poslove moraju obavljati 24 mjeseca nakon potpisivanja ugovora.

Sredstva će se dodjeljivati postepeno, odnosno, 60% od odobrene sume će se moći podići odmah nakon potpisivanja ugovora, 25% u drugoj godini rada u djelatnosti, s tim da će se sve vrijeme kontrolirati gdje se novac troši, da bi preostalih 15% dobili nakon sprovedene kontrole svih prethodnih troškova.

Polovina odobrenih sredstava bi trebalo da bude iskorištena za nabavku opreme, bilo da je nova ili polovna, kao i na nabavku sirovina i repromaterijala, a sve će pratiti nadležna komisija, koju će imenovati gradonačelnik, s kojim će svaki korisnik posebno potpisati ugovore.

Pravo na subvencije u Trebinju mogu ostvariti sva djeca palih branitelja koja u posljednjih godinu dana žive u ovom gradu, uz uvjet da su registrirali djelatnost ili su za nju pokrenuli postupak, ili su se, pak, obavezali da će to učiniti dok ne dobiju sredstva, a moguće je da subvencije ostvari i više lica udruživanjem u zajednički biznis, pišu Nezavisne.

Obveze korisnika ovih subvencija će biti da plaćaju poreze i doprinose, a ako to ne rade, ili ne budu adekvatno koristili sredstva, sve što im je uplaćeno morat će da vrate, o čemu će brigu voditi nadležna gradska komisija.

Kopirati
Drag cursor here to close