Novčani poticaji

Kroz sustav krava-tele poljoprivredni proizvođači Kupresa povukli od 1,5 milijuna KM

Ministar Hrnjić pozvao poljoprivrednike da se uključe u javnu raspravu o Nacrtu programa novčanih podrški za 2024. godinu.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 19. 03. 2024. u 09:39 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sa predsjednicom Federacije Bosne i Hercegovine Lidijom Bradarom posjetio Općinu Kupres.

Ministar Hrnjić je razgovarao sa načelnikom Kupresa Zdravkom Miočem, koji je goste upoznao s aktualnim projektima na kojima radi ova lokalna zajednica, ali i sa problemima i izazovima s kojima se susreću stanovnici ove općine.

Tijekom sastanka ministar Hrnjić je naglasio da su poljoprivredni proizvođači Kupresa povukli više od milijun KM u odnosu na 2022. godinu, odnosno da su tijekom 2023. godine ostvarili novčane podrške od 3,2 milijuna KM dominantno za proizvodnju u sustavu krava-tele u iznosu od 1,5 milijuna KM.

''Pozivam poljoprivredne proizvođače da sudjeluju u okviru javne rasprave o Nacrtu programa novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj za 2024. godini koja će trajati do 22. ožujka. Poljoprivredni proizvođači Kupresa ukazali su na probleme s kojima se susreću u svom radu i mi trebamo sustavno pristupiti njihovom rješavanju. Upravo je jedan od načina i sudjelovanje kroz javne rasprave o sredstvima koja pripadaju poljoprivrednicima'', kazao je ministar Hrnjić.

Federalni ministar je ovom prilikom posjetio i poljoprivredne proizvođače koji su ostvarili značajnu novčanu podrške od Federalnog ministarstva u posljednje tri godine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close