Kako se troši naš novac

Što se nabavlja za vrijeme pandemije

Za tepihe i automobile se ima...
Gospodarstvo / Novac | 10. 03. 2021. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za zdravstveni sektor para nemamo, ali za luksuzne automobile i vunene tepihe imamo. Pogledajte šta je bh. vlast nabavljala u jeku pandemije.

Između ostalog, spominje se i automobil koji je nabavio Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ, koje nabavlja automobil od 60 tisuća KM, a ne mogu osigurati najosnovnija sredstva za borbu protiv zaraze. Iz zavoda su rekli za Novu BiH da se popravljanje šest postojećih automobila ne bi isplatilo.

Na pitanje portala Bljeska,upućenog ovom zavodu je li se moglo kupiti po cijeni jednog skupocjenog moglo kupiti više jeftinijih vozila kako bi se vozni park u potpunosti obnovio, rečeno nam je kako je posljednje službeno vozilo u Zavodu kupljeno prije osam godina.

''Za cijenu koštanja vozila za koje je raspisan tender Zavod nije mogao obnoviti vozni park jer cilj Zavoda nije prodati vozila stara više od 12 godina i ponovno kupiti polovna vozila čijom kupnjom bi realno ostao rizik ispravnosti i potencijalnih dodatnih ulaganja u ista. Naš cilj je dugoročno riješiti pitanje voznog parka Zavoda i nabaviti automobile koji imaju garekli su nam ranije iz Zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close