Traže hitan sastanak

MMF : Kako će se vraćati krediti ako se RS povuče iz UNO?

''Željeli bismo konkretno da razgovaram o tome kako će se osigurati blagovremeno servisiranje vanjskog duga BiH, uključujući duga prema MMF-u, u slučaju rasformiranja UNO ili u slučaju da ista bude lišena naplate PDV-a''
Gospodarstvo / Novac | 22. 11. 2021. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefica Misije MMF-a za Bosnu i Hercegovinu Alina Iancu uputila je pismo predjedatelju Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji tražeći hitan sastanak s Fiskalnim vijećem BiH kako bi razgovarali "o implikacijama povlačenja RS iz Uprave za neizravno oporezivanje".

''Mi smo veoma zabrinuti zbog planova vlasti RS, ne samo zbog toga što je UNO najznačajniji izvor prihoda za RS, FBiH i Brčko distrikta BiH. Ostavljajući po strani problematiku o kojoj nismo u poziciji da govorimo, naše mišljenje je da bi povlačenje RS iz UNO imalo velike ekonomske posljedice za sve'', navela je u pismu, prenosi N1.

Ističe kako bi na sastanku željeli objasniti zabrinutost i čuti stavove Fisklanog vijeća o ovom pitanju.

''Željeli bismo konkretno da razgovaram o tome kako će se osigurati blagovremeno servisiranje vanjskog duga BiH, uključujući duga prema MMF-u, u slučaju rasformiranja UNO ili u slučaju da ista bude lišena naplate PDV-a'', poručila je Iancu u pismu.

Pismo je upućeno i na adresu premijera FBiH Fadila Novalića koji je potvrdio za N1 da ga je primio, te na adrese premijera RS Radovana Viškovića, ministra financija BiH Vjekoslava Bevande, ministrice financija FBiH Jelke Miličević, ministrice financija RS Zore Vidović, guvernera CBB Senada Softića i gradonačelnika Brčko distrikta Eseda Karića.

Kopirati
Drag cursor here to close