Sastanak

Bevanda s EBRD-om: Nastaviti procedure za nova kreditna zaduženja

Na sastanku je istaknuto da je nužno nastaviti započete procedure za sklapanje novih kreditnih aranžmana, ali i nekoliko ugovora o grantu kojima može biti osigurano oko 90 milijuna eura bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.
Gospodarstvo / Flash | 17. 11. 2021. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je danas sastanak s visokim izaslanstvom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođenim direktorom za Zapadni Balkan Matteom Colangelijem.

Ministar Bevanda, koji je guverner BiH u EBRD-u, zahvalio se na posjeti i interesu za unaprjeđenje suradnje te istaknuo da je EBRD jedan od najvećih institucionalnih investitora u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je istaknuto da je nužno nastaviti započete procedure za sklapanje novih kreditnih aranžmana, ali i nekoliko ugovora o grantu kojima može biti osigurano oko 90 milijuna eura bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije koji su potpora pojedinim projektima.

Sugovornici su se složili da nema zastoja u Ministarstvu financija i trezora BiH, koje je ažurno u onom dijelu posla za koji je nadležno, ali trenutna politička situacija u BiH utječe na zastoj procedura nužnih u procesu sklapanja i ratifikacije međunarodnih ugovora.

Ministar Bevanda izrazio je nadu da će uskoro biti nastavljene započete aktivnosti na mnogobrojnim projektima za koje se suglasnost očekuje od drugih institucija BiH, ali nižim razinama vlasti.

Na sastanaku s izaslanstvom EBRD-a govorilo se i o novoj strategiji za BiH u razdoblju 2022.-2027. godina i prioritetima koje sadrži poput jačanja privatnog sektora, energetske učinkovitosti i kapaciteta obnovljivih izvora energije, ali i nastavak infrastrukturnih projekata i otvaranja mogućnosti većeg broja novih radnih mjesta.

Sastanku je nazočila i direktorica Ureda EBRD-a u BiH Manuela Nessl sa suradnicimam navedeno je u priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close