Najviše dobio Zrinjski

Sanja Vlaisavljević dodijelila novac klubovima i savezima - Tko je sve dobio novac u Mostaru

Sanja Vlaisavljević dodijelila novac klubovima i savezima. Zrinjski je dobio novac za rekonstrukciju svlačionica, skakači za uređenje prostorija...
Gospodarstvo / Novac | 30. 07. 2023. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na čelu s ministricom Sanjom Vlaisavljević, Federalno ministarstvo kulture i sporta donijelo je odluku kojom su dodijeljena novčana sredstva za sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata u Federaciji BiH.

"Iz sredstava utvrđenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2023.godinu "Transfer za sport od značaja za sport od značaja za Federaciju" odobravaju se sredstva sljedećim korisnicima' kako slijedi: 1. Sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata", navedeno je u odluci.

Najviše novca HŠK Zrinjski i FK Sarajevo

Ukupan iznos raspoloživih sredstava 1.870.000,00 KM. Jedan od programa koji su ovim obuhvaćeni je sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata, a raspoloživa sredstva iznose 1.400.000,00 KM.

Najviše novca dobili su HŠK Zrinjski i FK Sarajevo, po 50.000 KM. Zrinjski je novac dobio za rekonstrukciju svlačionica, a Sarajevo za projekt izgradnje dodatnih kapaciteta svlačionica tribina, te nadogradnja postojećih i ostalih sadržaja za potrebe razvoja Akademije FK Sarajevo. Nogometni klub Široki brijeg dobio je 15.000 KM za rekonstrukciju terena na trening kampu Musa Karačić.

Iz Mostara novac su dobili i Udruga ''Mala škola juda'', koja je dobila 25.000 KM za opremanje i uređenje kluba i prostorija, Bokserski klub Mostar 4.000 KM za nabavku opreme, trening i nastupe.

Klub skakača u vodu "Mostari", dobili su 4.000 KM za uređenje i opremanje prostorija.

Futsal club "Mostar SG" Mostar dobio je 15.000 KM izgradnju sportske dvorane - nabavka i ugradnja krova.

Karate klub "Bjelopoljac", Mostar je za opremanje sportskog
objekta za ''trenažni proces'' dobio 5.000 KM.

SRK Zrinjski 40.000KM

Sportska udruga studenata Studentskog centra Mostar dobila je 25.000 za adaptacije i opremanje sportske dvorane za trening.

Judo klub "Borsa" Mostar 42., dobio je 20.000 KM za obnovu dvorane nakon požara - 4.faza.

Sveučilišni rukometni klub Mostar dobiva 40.000 KM za Rukometni dom SRK Zrinjski, Sveučilište u Mostaru dobiva 20.000 KM za rekonstrukciju svlačionice Sveučilišnog plivačkog trening kampusa.

34.000 za energetsku učinkovitost

Karate klub Zrinjski dobiva 10.000 KM za nabavku podloge za treniranje i borbu.Udruga ''Mostarska Judo škola'', dobila je 20.000 KM za poboljšanje osnovnih uvjeta za rad kluba - opremanje dvorane za rad III. faza.

Teniski klub Mostar dobio je 34.000 KM za unapređenje energetske učinkovitosti u TK Mostar.

 Cijeli popis ikoliko su dobili ostali klubovi i savezi u BiH možete pronaći na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close