Tajna uspjeha

Kako influenceri u BiH zarađuju novac?

Mustafagić kaže da on pomno bira i da postoje influenceri kojima je samo bitno da uzmu novac jer znaju a je njihov rok trajanja kratak.
Gospodarstvo / Novac | 19. 05. 2022. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Influencer Mirza Mustafagić za N1 govorio je o utjecaju influencera, te na koji način bira sponzore koje će reklamirati u svojim objavama. Također, Mustafagić objašnjava zašto je bitna kvaliteta, a ne kvantiteta.

Mustafagić kaže da on pomno bira i da postoje influenceri kojima je samo bitno da uzmu novac jer znaju a je njihov rok trajanja kratak.

"Ja iznimno biram, na mom profilu od 10 posto jedan je reklama. Ne želim da postanem oglasna ploča ili osoba koja će prodavati nešto. Želim da ljudima pružim višu korist od je život lijep i da ja uživam u ovoj vodi koju pijem. Želim da kažem da je bitno obrazovanje, provjeravanje čekiranje zdravlja i druge bitne stvari", kazao je Mustafagić.

Također, Mustafagić je napravio usporedbu s pjevačem Dinom Merlinom kazavši da postoji Merlin i trećerazredni pjevači i da on želi biti Merlin koji kako je Mustafagić objasnio nije možda uvijek u vrhu popularnosti, ali se njegov rad cijeni i poštuje.

"Živimo u takvoj državi da građani žele kratku zabavu, ne žele dodatnu vrijednost gdje će nešto naučiti. Oni žele kako je danas lijep dan, koji ruž nosim, koja je šminka. Stanovnici koji ovdje žive žele takav sadržaj. Ne žele ništa što im zamara mozak. Zato ja nemam stotine tisuća pratitelja jer nekada pričam o stvarima koje ne odgovaraju svima", pojasnio je Influencer, ali i pravnik Mustafagić.

Pravnica Dženeta Schitton je kazala građani više žele reality zabavu.

"Nema pogrešnih influencera, kao i političari Influenceri su odraz našeg društva", kazala je Schitton.

Na kraju je Mustafagić kazao da ima svoju tvrtku za digitalni marketing, za svaku suradnju ispostavlja fakture i plaća sve poreze i doprinose i da nikada ne uzima novac "na ruke".

Kopirati
Drag cursor here to close