Javni poziv

Braniteljima u Livnu 15 tisuća KM

Kako se navodi u pozivu, pravo sudjelovanja ostvaruju braniteljske udruge HVO-a proistekle iz Domovinskog rata, koje su registrirane i djeluju na području grada Livno.
Gospodarstvo / Novac | 08. 03. 2019. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan objavio je javni poziv za potporu projektima braniteljskih udruga u 2019. godini koji će se financirati iz gradskog proračuna. 

Kako se navodi u pozivu, pravo sudjelovanja ostvaruju braniteljske udruge HVO-a proistekle iz Domovinskog rata, koje su registrirane i djeluju na području grada Livno.  

Iznimno, mogu sudjelovati i udruge koje imaju sjedište izvan tog grada, ako su njihovi predloženi projekti od interesa za braniteljsku populaciju s područja Livna, što će se ocjenjivati u svakom pojedinačnom slučaju. 

Financijska potpora koja se dobije od grada bit će namijenjena za sufinanciranje udruga čiji se programi odnose na zaštitu i promicanje digniteta Domovinskog rata, potom podršku braniteljima, smanjenje nezaposlenosti i socijalna prava, zaštitu i promicanje ljudskih prava, borbu protiv poroka i sprečavanje nasilja, edukaciju branitelja, provođenje pomoći i samopomoći, te poticanje integracije branitelja i članova njihovih obitelji u društvo. 

Za potporu projektima braniteljskih udruga u 2019. godini Grad Livno izdvojio je 15 tisuća maraka.

 
Kopirati
Drag cursor here to close