Problemi s Kinom

Appleove dionice u padu

Nakon objave da Kina zabranjuje vladinim dužnosnicima korištenje iPhonea na poslu, dionice tehnološkog giganta iz Cupertina u padu su već drugi dan.
Gospodarstvo / Novac | 11. 09. 2023. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Appleove dionice su u padu nakon što je Kina zabranila vladinim dužnosnicima da koriste iPhone za radne zadatke te ga nose na posao, a sve kako bi smanjili ovisnost o tehnologiji drugih zemalja te zaštitili osjetljive podatke od mogućih curenja.

Kako prenosi BBC, vrijednost Applea na burzi pala je u posljednja dva dana za više od šest posto, što znači da je tehnološki gigant iz Cupertina izgubio oko 200 milijardi dolara.

Iako je riječ o velikom padu, on ne stiže toliko neočekivano, budući da je Kina jedno od Appleovih najvećih tržišta na svijetu, javlja Zimo.

Nakon prvotne objave o zabrani za vladine dužnosnike, pojavile su se informacije da će se to proširiti i na agencije koje podupire tamošnja vlada te na sve državne tvrtke.

Ako se to ostvari, očekuje se dodatan pad Appleovih dionica, usprkos tome što je svega nekoliko dana ostalo od predstavljanja iPhonea 15.

Kopirati
Drag cursor here to close