BIHAMK

Vozači, pazite na poledicu

Skreće se pozornost i na učestale odrone na brojnim dionicama te apelira na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.
AutoMoto / Stanje na cestama | 02. 02. 2022. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Jak vjetar mjestimično stvara manje sniježne nanose na putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Kolo-Studena Vrila. Na cesti Sarajevo-Rogatica povremeno se propuštaju teretna vozila sa prikolicom i šleperi.

Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega na kolniku, dok je u nižim predjelima kolnik mjestimično vlažan. Izuzetak su ceste na jugu gdje je kolnik suh.

Skreće se pozornost i na učestale odrone na brojnim dionicama te apelira na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na cestovnom pravcu Tuzla-Kalesija izvode se radovi na bojanju tunela Čaklovići, zbog čega se u noćnim satima (22-06 sati) prometuje jednom trakom naizmjenično.

Od ostalih cesta s aktualnim radovima izdvajaju se putevi: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralne ceste Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćio je BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close