Stanje na cestama

Prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, mokro i sklisko

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici M-17 Konjic - Jablanica, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.
AutoMoto / Stanje na cestama | 12. 10. 2021. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oprezno treba voziti po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju se vozači na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se s toga savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici M-17 Konjic - Jablanica, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici A-1 Sarajevo sjever - Podlugovi, promet se odvija usporeno.

Upozoravaju se vozači na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici M-4 Tuzla - Kalesija (Simin Han - Caparde), promet se u vremenu od 22:00 do 06:00 sati obustavlja i preusmjerava preko Dubrava. Tijekom dana osobna vozila iz pravca Tuzle prometuju kroz tunel, dok se vozila iz pravca Kalesije preusmjeravaju obilaznicom oko tunela. Promet teretnih vozila preusmjerava se preko Dubrava.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, za sav promet zatvoren je dio ulice Kralja Tomislava (Avenija) od raskrižja ulica Rudarska i Kneza Višeslava - vrh Avenije do raskrižja sa ulicom kralja Zvonimira.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-5 Gromiljak - Blažuj (Bilalovac), Jajce - Donji Vakuf (tunel Skela),

- M-6 Grude - Ljubuški,

- M-6.1 Široki Brijeg - Mostar (obilaznica),

- M-16 Livno - Šujica (Borova Glava),

- M-17 Buna - Tasovčići, Ozimica - Topčić Polje (Donja Golubinja),

- M-17.4 Čitluk - Mostar,

- M-17.5 Posušje - Rakitno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja. 

Kopirati
Drag cursor here to close