Oprezno

Prije odlaska na put provjerite stanje na cestama!

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, promet se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 10. 2021. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle upozoravamao na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.  Pažnju skrećemo i na učestale sitnije  odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.
 
Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, promet se osvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
 
U tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. Od sutra (04.10.) ponovno stupa na snagu režim obustave prometa u tunelu, u vremenu od 23:00 do 04:30 sati. 
 
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
 
Sporije prometovanje zbog izvođenja sanacijskih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.
 
Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.
Kopirati
Drag cursor here to close