Stanje na cestama

Pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na putevima

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozače su upozorili na jake udare vjetra na putevima u zapadnim krajevima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 04. 02. 2021. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolnik je jutros mjestimično vlažan, a vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na putevima u BiH.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozače su upozorili na jake udare vjetra na putevima u zapadnim krajevima. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Livno-Kupres i Livno-Tomislavgrad. Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna vozila ne mogu proći.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuju se i na putnim pravcima: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close