Stanje na cestama

Oprezno u vožnji, učestali odroni na cestama

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, bez obzira na vremenske uvjete.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 12. 2020. u 08:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zasjenjenim stranama viših planinskih prijevoja skreće se vozačima pažnja na mjestimično zaleđen kolnik. U ostalim područjima vozi se po mokrom ili vlažnom kolniku. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni upozorava se na povremeno jake udara vjetra, a povećana je i opasnost od učestalih odrona kamenja na kolnicima. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, bez obzira na vremenske uvjete.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuje obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Šuica-Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close