BIHAMK

Na dionici Šipovo-Kupres obustava prometa zbog minerskih radova

Sporije, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).
AutoMoto / Stanje na cestama | 04. 08. 2022. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na magistralnoj cesti Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se promet od 10 do 11, 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog minerskih radova na dionici Šipovo-Kupres u mjestu Strojice danas od 11.30 do 14.30 sati bit će obustavljen promet

U tijeku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se prometuje preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close