Smjer Sarajevo-Mostar

Duge kolone vozila na ulazu u Konjic i Mostar

Zbog visokih dnevnih temperatura mole se vozači da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, te da tijekom dužih putovanja prave češće pauze.
AutoMoto / Stanje na cestama | 15. 07. 2023. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: BiHAMK / Gužve prema jugu

Pojačan je promet vozila na cestama koje vode prema jugu. Trenutno su zabilježene duge kolone vozila na ulazu u Konjic i Mostar (smjer Sarajevo-Mostar).

Zbog visokih dnevnih temperatura mole se vozači da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, te da tijekom dužih putovanja prave češće pauze. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Danas se održava 3. Bosanskokrupska Una regata zbog čega je od 09:30 sati obustavljen prometna magistralnoj cesti M-14 Bosanska Krupa-Srbljani. Vozila će biti preusmjerena na regionalnu cestu Bosanska Krupa-Cazin-Bihać.

Zbog radova na dionici Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) promet se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, na autocesti A-1, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

S obzirom da su brojne dionice sa aktuelnim radovima preporučuje se vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu s očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim cestama: Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), te na ulazu u Hadžiće sa magistralne ceste M-17.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalne ceste od mjesta Ravno prema magistralnoj cesti Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima Doljani i Gabela Polje pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina na ulazu u našu zemlju. Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close