Ne treba ti nositi sitno

U Mostaru od sad možete platiti parking preko mobilne aplikacije

Besplatna aplikacija od sada je dostupna za sve uređaje, a štedi vrijeme korisnicima
AutoMoto / Flash | 12. 02. 2022. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar parking lansirao je parking aplikaciju pomoću koje će plaćanje parkirnog mjesta u Mostaru biti znatno jednostavniji i brže. Dostupna je za sve pametne uređaje te se besplatno može preuzeti u App Store-u i Google Play trgovini.

"Parking se ne naplaćuje nedjeljom i praznicima, a subotom je naplata do 15:00 sati. Radnim danima parking se naplaćuje od 7:00 do 18:00 sati (od studenoga do kraja ožujka), odnosno od 7:00 do 21:00 sat (od travnja do kraja listopada)", kazao je u intervju za Bljesak.info direktor MO Parkinga Ivan Barbarić.

On je istaknuo kako se parking neće plaćati nedjeljom i praznicima, a subotom će također biti skraćeno vrijeme naplate - do 15 sati.

Za početak je mostarska parking aplikacija namijenjena samo za plaćanje SMS-om. Nadamo se kako će u skoroj budućnosti aplikacija biti proširena na mogućnost plaćanja karticom, kao što je u drugim gradovima.

U Splitu, naprimjer, plaćanje karticom je jeftinije, a također aplikacija otkriva slobodna parkirna mjesta, mjesta za invalide, a njome se može anonimno prijaviti nepropisno parkirane automobile. Prava stvar za Mostar, pitanje je kad ćemo je dočekati.

Podsjetimo, poduzeće Mo parking, čiji je rad deblokiran zbog održanih izbora i uspostave nove vlasti u hercegovačkome središtu, krenulo je u ponedjeljak službeno s naplatom, no gužve su i dalje u dvorištima zgrada ili u drugim gradskim zonama, gdje većina građana parkira svoje limene ljubimce kako bi izbjegli plaćanje nove obveze.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić objavio je stoga na društvenim mrežama da je kupio parkirališnu kartu te je pozvao građane da mu se priključe. Najavio je i izgradnju dodatnih parkirališnih mjesta u obliku podzemnih ili nadzemnih garaža, kao i više uređenih zelenih površina.

Direktor poduzeća Mo Parking Ivan Barbarić izjavio je kako očekuje da će građani s vremenom prilagoditi naplati parkiranja, a najavio je i da će se uskoro započeti s naplatom parkiranja i u stambenim naseljima. Gradska administracija očekuje kako će uvođenje reda s plaćanjem parkiranja potaknuti i bolji rad javnog gradskog prijevoza.

Kopirati
Drag cursor here to close