Mostarsko P

Policija o parkiranju: Nećemo raditi u koordinaciji s kontrolorima

MUP je reagirao, kako je navedeno, ''povodom neistinitih, neodgovornih i tendencioznih izjava pojedinaca, samozvanih stručnjaka iz oblasti sigurnosti''.
Vijesti / Flash | 10. 02. 2022. u 09:54 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nisu točni navodi da je kvartovski parking u nadležnosti policije Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a. Također, nisu točni navodi da će pripadnici policije raditi u koordinaciji s kontrolorima 'Mo Parkinga'. Isključiva nadležnost policije propisana je Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, te ostalim propisima koje provodi'', navedeno je za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ-a nakon što su se građani pobunili zbog ''iznenadnih'' kazni u kvartu gdje je i sjedište MUP-a.

Naime, u srijedu je ''zaiskrilo'' zbog naplaćenih kazni za nepropisno parkiranje. Građani su se pobunili tvrdeći kako se radi ''o diskriminatornoj normi gdje policija radi po nalogu Gradske uprave tako da ni jučer, ni prekjučer te unazad tri mjeseca nisu polijepljene kazne''.

MUP je reagirao, kako je navedeno, ''povodom neistinitih, neodgovornih i tendencioznih izjava pojedinaca, samozvanih stručnjaka iz oblasti sigurnosti''.

''Ne ulazeći u osobne motive pojedinaca, a također ni u nadležnosti JP Mostar Parking želimo naglasiti kako će pripadnici MUP-a HNŽ, svoje policijske zadaće raditi sukladno zakonu a sve u svrhu javne sigurnosti građana'', naveo je MUP HNŽ-a.

Inače, povodom naplate parkinga u Mostaru, održan je sastanak čelništva Grada i javnog poduzeća zaduženog za parking u Mostaru s MUP-om i mostarskom policijom te je priopćeno ''kako je važno zajedničko djelovanje u cilju ukupne uređenosti mirujućeg prometa u Gradu Mostaru i očuvanju zelenih površina, odnosno njihove zaštite od nepropisnog parkiranja''.

''Ministar Bevanda i načelnik Jelonjić obećali su sa svoje strane punu podršku sustavnom uređenju mirujućeg prometa", priopćio je nakon sastanka Grad Mostar.

Ranije je direktor Mo Parkinga, Ivan Barbarić, govorio o suradnji s policijom rekavši kako je ''sprječavanje parkiranja na zelenim površinama i pločnicima u nadležnosti policije''.

''S njima smo dogovorili jedan oblik suradnje, da priskoče u pomoć kontrolorima i one koji budu parkirali po izmišljenim površinama određenom mjerom kazni'', rekao je ranije za Bljesak.info Barbarić. 

Istodobno, građani su se pobunili i jer Ministarstvo unutarnjih poslova zauzima parking ispred središta iako imaju svoja dvorišna parkirališta, a, kako neslužbeno doznajemo, građani će uputiti i pismo Gradu u kojem će upozoriti kako, žele plaćati parking, ali da žele da se uredi stanje s parkirališnim prostorom u njihovu kvartu.

Kopirati
Drag cursor here to close