SEAT potvrdio: Cupra postaje odvojeni brand

Kao što je Auto Express objavio krajem prošle godine, tvrtka je zamislila proširenje linije brzih automobila koje vidi sa znakom CUPRA kao posebnim brandom
AutoMoto / Flash | 01. 02. 2018. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seat je izdao prvu službenu potvrdu da namjerava odvojiti svoju diviziju Performance Cupra u poseban brend.

Kao što je Auto Express objavio krajem prošle godine, tvrtka je zamislila proširenje linije brzih automobila koje vidi sa znakom CUPRA kao posebnim brendom, a ovog tjedna tvrtka je objavila i videozapis kojim prikazuje taj isti logo. O svemu će se više znati 22. veljaće kada će biti u potpunosti objavljeno više informacija o Cupri kao novom brendu. Također, na videu možemo primjetiti da logotip koristi bakrenu boju sličnu onoj koja se vidi na pojedinostima ograničenog izdanja Leona Cupra R.

 

Sljedeći model sa CUPRA značkom bit će Ateca SUV koji ćemo vjerojatno moći vidjeti uskoro na Ženevskom sajmu automobila, dok je član uprave Seat-a potvrdio da ćemo u budućnosti moći vidjeti i hibridne modele Cupre.

"Cupra i elektrificiranje nisu kontradiktorni" kazao je. "Vidio sam Cupru kao elektrificirani automobil-i imamo nešto na umu."

Seat nije prvi brend koji razdvaja svoju izvedbu kao vlastiti brend. To je učinio i Fiat 2007 godine kada je pokrenuo Abarth kao neovisnu jedinicu of Fiata. Čovjek zadužen za tvrtku u to vrijeme bio je Luca de Meo, sadašnji šef Seat-a.

Kopirati
Drag cursor here to close