Uskoro odluka

Rimac i dalje u igri za preuzimanje Bugattija

Volkswagen grupa odlučila je restrukturirati svoje poslovanje, pa bi talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila mogao biti izdvojen, a možda čak i pripojen Rimac Automobilima.
AutoMoto / Flash | 23. 02. 2021. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senzacionalna vijest koja se najavljivala krajem prošloga ljeta, kada se doznalo da bi Bugatti mogao potpasti pod Rimac Automobile, mogla bi se ostvariti u prvoj polovici ove godine.

Aktualni generalni direktor Porschea Oliver Blume u razgovoru za njemački Automobilwoche ovoga je vikenda, govoreći o sudbini luksuzne marke unutar Volkswagenovog koncerna, izjavio kako su “Rimac Automobili i Bugatti dobar tehnološki par”.

Prošle godine je, naime, procurila informacija kako bi Volkswagen grupa htjela restrukturirati svoje poslovanje na način da Bugatti izdvoji iz svojeg osnovnog asortimana.

Kako je unutar njega i marka Porsche, a koja pak ima 15,5% udjela u Rimac Automobilima, posao bi se mogao zaključiti upravo preko njemačke tvrtke – pa bi u konačnici Rimac Automobili postali suvlasnik ili većinski vlasnik Bugattija.

Tvrtka Bugatti Automobiles trenutačno je u podijeljenom vlasništvu. Obitelj njezinog osnivača Ferdinanda Piecha i dalje drži 50% kontrolnog udjela. No, njihova bliskost Porscheu mogla bi presuditi da se i oni slože prodati kompaniju, odnosno preseliti je pod Rimčevu kontrolu. U istom potezu Porsche bi povećao svoj vlasnički udio u Rimac Automobilima.

Unutar koncerna navodno postoji nekoliko scenarija s različitim vlasničkim strukturama koji se razmatraju.

Rimac Automobili o svemu šute, a Blume je za njemačke novine istom prilikom izjavio i kako se nada da će o sudbini Bugattija biti odlučeno vrlo brzo – već u prvoj polovici ove godine, piše AutoNet.

Kopirati
Drag cursor here to close